Reprezentativa de fotbal pe plajă a României ocupă locul 42 în clasamentul mondial publicat la începutul acestei luni. Cu 287 de puncte, tricolorii au căzut două poziții față de ierarhia precedentă.

Portugalia, campioana mondială, are 3.566 de puncte și continuă să fie lideră, iar Rusia, cu 3.171 de puncte, își păstrează locul secund. Pe poziția a treia a urcat Brazilia, formație care a acumulat 2.180 de puncte, în timp ce Ucraina, câștigătoarea ediției din acest an a Ligii Europene, ocupă locul 11, cu 1.027 de puncte. Clasamentul include 112 echipe naționale și este întocmit pe baza rezultatelor din ultimii patru ani.

Pe plan continental, România se menține pe locul 17. Reprezentativa pregătită de Viorel Farcaș a încheiat stagiunea 2016 la începutul lunii septembrie, atunci când a ratat calificarea în Cupa Mondială – Bahamas 2017. În competiția programată în primăvara anului viitor, Europa va fi reprezentată de Polonia, Elveția, Portugalia și Italia. Tot în 2016, tricolorii au jucat în Liga Europeană, întrecere echivalentă cu Campionatul European din fotbal: întorși în Divizia A după două sezoane în care nu s-au aflat în elită, aceștia nu au reușit să evite retrogradarea în eșalonul secund.