România U19 a obținut în luna martie calificarea la EURO U19, prima din istorie în urma unor preliminarii în actualul format al competiției, după ce la ediția 2011 am fost prezenți prin prisma statutului de țară-gazdă. Turneul final se va desfășura în Slovacia, 18 iunie – 1 iulie.

Reprezentanții instituțiilor media care doresc să se acrediteze la Campionatul European U19 sunt rugați să trimită solicitări nominale de acreditare pe adresa de e-mail andrei.sarbu@frf.ro, până miercuri, 1 iunie 2022. În solicitare vă rugăm să menționați tipul de acreditare (Press, Radio, TV, Photo). Pe perioada turneului final, tricolorii vor fi cazați la X – Bionic Sphere din localitatea Samorin-Cilistov, Slovacia.

Programul tricolorilor U19 la Campionatul European:

GRUPA A 

  • Slovacia
  • ROMÂNIA
  • Italia
  • Franța

18 iunie: Italia – ROMÂNIA, DAC Aréna, Dunajská Streda, ora 21:00 
21 iunie: ROMÂNIA – Franța, DAC Aréna, Dunajská Streda, ora 21:00 
24 iunie: ROMÂNIA – Slovacia, Trnava Stadium, Trnava, ora 18:30 

Meciurile României de la Campionatul European U19 vor fi transmise LIVE de TVR1.

Reperele calificării la nivel de rezultate

România U19 a început drumul spre EURO de pe poziția 24, din 53 de reprezentative, la nivel de coeficient. Și a fost astfel în urna 2 la tragerea la sorți pentru prima fază preliminară a grupelor de calificare.

În noiembrie 2021, Turcia a organizat la Manavgat grupa în care tricolorii au terminat pe locul 2, după 1-0 cu Letonia, 5-0 cu San Marino și 1-4 cu gazdele. Am mers mai departe spre Turul de Elită, disputat luna trecută în Croația.

Aici, am învins cu 5-1 reprezentativa Georgiei și apoi, cu 2-1, Croația. Deja calificați la EURO, am pierdut ultima partidă, 0-3 cu Islanda.

  • 2,33 goluri pe meci au marcat tricolorii U19 în drumul spre EURO
  • 1,5 goluri pe meci este media celor încasate de România U19 în aceste preliminarii
  • 4 victorii din 6 meciuri au repurtat tricolorii, fără a înregistra vreo remiză.