Echipa națională de fotbal pe plajă a României va juca de vineri până duminică în cel de-al treilea turneu preliminar al Diviziei A din Liga Europeană – 2016. Tricolorii vor evolua în Grupa 1, alături de Portugalia, Rusia și Belarus. Meciurile se vor disputa în Ungaria, la Siofok.

Programul Grupei 1
Etapa 1 (Vineri, 12 august 2016)
Ora 15:45 Rusia – Belarus
Ora 18:15 România – Portugalia

Etapa a 2-a (Sâmbătă, 13 august 2016)
Ora 15:45 Rusia – România
Ora 18:15 Portugalia – Belarus

Etapa a 3-a (Duminică, 14 august 2016)
Ora 14:15 Belarus – România
Ora 16:45 Portugalia – Rusia
Ora prezentată este ora României.

Meciurile se vor juca pe terenul ”MLSZ Beach Arena” (Nagystrand) și vor fi transmise în direct de site-ul beachsoccer.com.

Pentru acest turneu, antrenorul-jucător Viorel FARCAȘ are la dispoziție următorul lot:
Portari: Ionuț FLOREA, Laurențiu GHEORGHE;
Jucători de câmp: Iulian RĂVOIU, Ionel POSTEUCĂ, Adrian TĂNASE, Liviu CROITORU, Raj CĂRĂULEANU, Bogdan CIOCĂNEL, Marian MĂCIUCĂ.

Toți jucătorii provin de la campioana României, Performer Constanța. Suspendat, Viorel Farcaș nu va putea să evolueze în confruntarea cu Portugalia.

Trei meciuri ca trei finale

”Mergem în Ungaria cu gândul să rămânem în Divizia A. Vom aborda cele trei meciuri ca și cum ar fi trei finale! În cele mai recente întâlniri, am pus destule probleme Portugaliei, însă acum actuala campioană mondială este într-o formă foarte bună. Elinton Andrade, fost jucător în campionatul de fotbal din România, la Rapid, a fost desemnat de multe ori cel mai bun portar din turneele în care au participat lusitanii. Andrade este un goalkeeper care jonglează lejer cu mingea și dă siguranță echipei. Dacă am învinge Portugalia, ar fi ca și cum reprezentativa de fotbal a României ar câștiga Campionatul European!”, a declarat Ionel Posteucă (foto), autorul golului din prelungirile meciului amical cu Bulgaria disputat vineri, la Mamaia (5-4 pentru gazde).

Căpitanul tricolorilor consideră că șansele ca aceștia să obțină un rezultat bun sunt mai mari la partida cu Rusia decât la cea cu Portugalia. ”De-a lungul anilor, rușii ne-au dominat fizic tot timpul. Totuși, i-am urmărit în primul turneu preliminar din 2016 și am observat că nu mai au forța pe care o aveau, nu mai au aceeași energie, preferă să conserve rezultatul. Rămâne de văzut cum se vor prezenta la Siofok”, a spus cel poreclit ”Poste”.

Superfinala ar fi un bonus

”Până la ora duelului cu Belarus, o echipă cu jucători care aleargă pe tot parcursul meciului, se vor clarifica lucrurile. Fie vom aborda această confruntare cu scopul de a menține echilibrul scorului, pentru că există posibilitatea de a evita clasarea pe ultimul loc în Divizia A doar grație golaverajului, fie va fi o dispută de totul sau nimic și vom încerca să obținem victoria care să ne mențină în Divizia A fără să fie nevoie să jucăm în turneul de la Catania. Sincer, deși încă avem șanse, nu mă gândesc la calificarea în superfinală. În urmă cu un an, nimeni nu ne dădea șanse să revenim în primul eșalon, însă am reușit să câștigăm turneul pentru menținerea/promovarea în Divizia A. Nu este imposibil, dar este foarte greu să ajungem în superfinală”, a completat Ionel Posteucă. Pe lângă practicarea fotbalului pe plajă, căpitanul României antrenează două grupe de copii la Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi” și lucrează pentru o firmă de construcții.

Liga Europeană – 2016 este alcătuită din Divizia A (12 echipe) și Divizia B (14 echipe). Sunt programate trei turnee preliminare în fiecare eșalon, iar după încheierea acestora se va întocmi clasamentul general pentru fiecare divizie. Cele mai bune opt formații din Divizia A se vor califica în superfinală, iar reprezentativa de pe locul 12 din Divizia A și cele mai bune șapte echipe din Divizia B vor merge în turneul pentru menținerea/promovarea în Divizia A.

Luna trecută, în primul turneu preliminar în care a evoluat, România nu a câștigat niciun punct. La Sanxenxo, tricolorii au pierdut cu Spania (2-7), cu Ucraina (5-7) și cu Franța (3-4).

Clasamentul Diviziei A după primele două turnee preliminare
1. Spania 18p (33-12) / 6 meciuri
2. Elveția 15p (43-23) / 6 meciuri
3. Rusia 7p (14-9) / 3 meciuri
4. Portugalia 6p (16-6) / 3 meciuri
5. Ucraina 6p (13-8) / 3 meciuri
6. Italia 6p (13-9) / 3 meciuri
7. Belarus 3p (10-7) / 3 meciuri
8. Polonia 3p (13-14) / 3 meciuri
9. Germania 3p (8-20) / 3 meciuri
10. Franța 3p (14-40) / 6 meciuri
11. România 0p (10-18) / 3 meciuri
12. Grecia 0p (14-35) / 6 meciuri

Tot în perioada 12-14 august, orașul Siofok va găzdui Grupa 2 din cel de-al treilea turneu preliminar al Diviziei A (vor evolua Ucraina, Italia, Polonia și Germania) și seria din cel de-al treilea turneu preliminar al Diviziei B (vor juca Azerbaidjan, Bulgaria, Danemarca și Ungaria). Superfinala și turneul pentru menținerea/promovarea în Divizia A vor avea loc în perioada 25-28 august, în Italia, la Catania.