Cu un lot din care fac parte și jucători ai finalistelor Cupei Mondiale din 2015, Portugalia și Tahiti, adversara pe care dobrogenii au avut-o în ultima etapă a demonstrat încă o dată că nu întâmplător a fost în urna capilor de serie la tragerea la sorți. SC Braga a învins cu 11-1, ieri, pe AS Performer Constanța şi campioana României a terminat grupa G pe locul 3, ratând calificarea în optimile de finală ale Cupei Campionilor Europeni – Catania 2016.

Prima repriză a avut goluri doar din partea celor de la Braga. Belchior a deschis scorul (3), apoi Leo Martins a majorat diferența (5). În minutul 8, portughezii au punctat de trei ori, prin Be Martins, Bruno Novo și Belchior, iar numele echipei câștigătoare se contura din ce în ce mai clar. Repriza nu s-a încheiat înainte ca Belchior să înscrie pentru 6-0 (10).

Jocul a fost controlat de Braga și în partea secundă. După ce Be Martins și-a trecut numele pe lista marcatorilor din nou (16 și 17), Bogdan Ciocănel a redus diferența (22). Însă Leo Martins a făcut imediat 9-1 (22) și șansele ca elevii lui Viorel Farcaș să treacă de faza grupelor erau aproape inexistente.

Cea de-a treia repriză nu a adus decât două goluri. Be Martins a punctat pentru a patra oară (25), iar Tiago Batalha a stabilit rezultatul final, 11-1 (29). Cu o victorie și două înfrângeri (la fel ca în ediția din 2015), campioana României a ieșit din competiție.

În cealaltă confruntare din ultima etapă a grupei G, tot ieri, moldovenii de la CS Djoker Chișinău i-au învins cu 4-2 pe englezii de la WKR Santos.

Clasamentul final din această serie arată astfel: 1. Braga 9p (35-2), 2. Djoker 6p (11-14), 3. Performer 3p (13-21), 4. Santos 0p (6-28). Braga și Djoker s-au calificat în optimile de finală.

În primele două runde din Grupa G, s-au înregistrat următoarele rezultate: Performer – Santos 7-3, Djoker – Braga 0-7, Performer – Djoker 5-7 și Braga – Santos 17-1.

LOTUL PENTRU CUPA CAMPIONILOR EUROPENI – CATANIA 2016

Portari: Laurențiu GHEORGHE, Ionuț FLOREA
Jucători de câmp: Ionuț MOVILEANU, Adrian TĂNASE, Ionel POSTEUCĂ, Liviu CROITORU, Raj CĂRĂULEANU, Dorel ZAHARIA, Marian MĂCIUCĂ, Bogdan CIOCĂNEL