Echipa națională de fotbal pe plajă a României va debuta vineri în cel de-al treilea turneu preliminar al Diviziei A din Liga Europeană – 2016. În prima rundă a Grupei 1, la Siofok, tricolorii se vor duela cu reprezentativa Portugaliei, formația care a câștigat ediția de anul trecut a Cupei Mondiale.

Elevii lui Viorel Farcaș au avut programat miercuri un test de pregătire cu Bulgaria, chiar pe arena care va găzdui meciurile din cel de-al treilea turneu preliminar, însă confruntarea nu a avut loc. ”Timpul nefavorabil, cu ploaie puternică și vânt, a făcut ca partida să nu se dispute”, a precizat Valeriu Ioniță, managerul echipei naționale a României.

Programul Grupei 1
Etapa 1 (Vineri, 12 august 2016)
Ora 15:45 Rusia – Belarus
Ora 18:15 România – Portugalia

Etapa a 2-a (Sâmbătă, 13 august 2016)
Ora 15:45 Rusia – România
Ora 18:15 Portugalia – Belarus

Etapa a 3-a (Duminică, 14 august 2016)
Ora 14:15 Belarus – România
Ora 16:45 Portugalia – Rusia
Ora prezentată este ora României.

Meciurile se vor juca pe terenul ”MLSZ Beach Arena” (Nagystrand) și vor fi transmise în direct de site-ul beachsoccer.com.
Liga Europeană – 2016 este alcătuită din Divizia A (12 echipe) și Divizia B (14 echipe). Sunt programate trei turnee preliminare în fiecare eșalon, iar după încheierea acestora se va întocmi clasamentul general pentru fiecare divizie. Cele mai bune opt formații din Divizia A se vor califica în superfinală, iar reprezentativa de pe locul 12 din Divizia A și cele mai bune șapte echipe din Divizia B vor merge în turneul pentru menținerea/promovarea în Divizia A.

Luna trecută, în primul turneu preliminar în care a evoluat, România nu a câștigat niciun punct. La Sanxenxo, tricolorii au pierdut cu Spania (2-7), cu Ucraina (5-7) și cu Franța (3-4). După disputarea partidelor din primele două turnee preliminare, elevii lui Viorel Farcaș ocupă locul 11.