Nu pot auzi imnul României, cum răsună atmosfera pe un stadion de fotbal și nici cum se bucură tricolorii după un gol. Dar au suflet, un suflet mare cât un stadion olimpic plin ochi.

Deficențele auditive nu i-au împiedicat pe cei peste 100 de elevi ai Liceului Tehnologic cu program special pentru copiii cu dizabilități auditive să ducă mâna la inimă când din difuzoare a început ”Deșteaptă-te române!”, să fluture stegulețe pentru a-și arăta atașamentul față de echipa națională și să se bucure din tot sufletul când Gabriel Iancu, Ioan Neag și Florin Tănase au scuturat poarta albanezilor.

Tricolorii antrenați de Viorel Moldovan au mers a doua zi, după meci, în vizită la Liceul Tehnologic, unde le-au mulțumit personal copiilor pentru atașamentul arătat.

Emoții și o lecție de viață

Jucătorii echipei naționale Under 21 au fost întâmpinați cu aplauze, strângeri călduroase de mâini și ochi umezi de emoție. Delegația României a vizitat sălile de curs, laboratoarele de logopedie și ludoterapie, dormitoarele, precum și atelierul de confecții.

”Băieți, trebuie să ne dăm seama câte probleme sunt în viață, iar voi trebuie să conștientizați câte oportunități aveți pentru că suntem sănătoși și nu avem probleme. Foarte multe lucruri avem de învățat de la acești copii”, le-a spus Viorel Moldovan elevilor săi în timpul vizitei.

Gabi Iancu, Mihai Bălașa, Deian Boldor, Claudiu Bumba, Ioan Neag, Steliano Filip și ceilalți tricolori au jucat apoi fotbal pe terenul de sport, alături de elevii liceului.

Laurențiu Brănescu și Florin Tănase au ales, după fotbal, să joace și baschet alături de copii. La final, tricolorii au făcut poze și au oferit autografe pe mingi și tricouri cu însemnele echipei naționale.  

”Vă mulțumim din suflet pentru vizită, a fost o acțiune foarte reușită, iar copiii sunt extrem de bucuroși că v-au văzut!”, a spus Gheorghe Dobre, profesor de sport în cadrul liceului, și antrenorul echipei naționale de surdomuți a României. 

Foto: Adrian Soare (Buzău)

Mai multe imagini AICI