Foto: Alex Nicodim

Tinerii tricolori au câștigat al treilea meci în această campanie de calificare cu o prestație solidă. Eroul nostru a fost Vali Mihăilă, autorul unui hat-trick.

Dar seara nu a început la fel de frumos precum s-a încheiat. Practic, partida a început de la 0-1. O cursă pe dreapta, o pasă în fața porții, iar Kairinen deschidea scorul încă din minutul 3.

Naționala noastră însă nu renunță niciodată. Nu a făcut-o nici în Danemarca, atunci când puteam egala pe final, cu siguranță nu avea să o facă nici de această dată.

Era minutul 8 când Vali Mihăilă prelua în marginea careului și îl învingea cu un șut la colțul lung pe Jääskeläinen, fiul portarului care făcea senzație în Premier League. Gol rapid! Primul marcat de tricolori în prima repriză în aceste preliminarii! Meci relansat!

Finlandezii au coborât tot mai mult, iar echipa noastră a acceptat invitația de a lua cu asalt jumătatea adversă. Minutul 16. Ciobanu primește în zonă centrală, poate șuta, dar preferă o pasă în stânga. Din nou preluare și iarăși un șut necruțător pe ”lung”. Mihăilă – Finlanda 2-1!

În minutul 31, ne-am amintit cum nordicii au preluat conducerea. O nouă pătrundere pe dreapta lor, dar de această dată șutul lui Soisalo a fost deasupra.

Până la pauză l-am pierdut pe Boboc, accidentat, dar am mai înscris o dată. Vali Mihăilă a presat apărătorul la o minge trimisă în fața porții de Ganea și balonul a ajuns în plasă. Autogol. Putea reuși hat-trick-ul mai devreme dacă steagul asistentului rămânea jos în minutul 41.

O ploaie puternică s-a năpustit asupra arenei din Voluntari în partea secundă. Părea vremea de acasă a finlandezilor. Nu i-a ajutat însă deloc pe adversari, care în foarte puține rânduri s-au apropiat periculos de poarta lui Andrei Vlad.

Dincolo, pericolul a venit iarăși de la Mihăilă. Un nume pe care, cu siguranță, fundașii adverși nu-l vor uita prea curând. În minutul 56, ”aripa” Craiovei a pătruns în stânga, dar pasa lui în fața porții nu l-a găsit pe Man. Apoi, în două rânduri, execuțiile sale nu l-au putut învinge pe Jääskeläinen.

Dar a marcat al treilea său gol, de această dată cu stângul, în minutul 78, după assist-ul lui Petre. Ce seară pentru Mihăilă, omul-spectacol!

În final, 4-1, o victorie importantă cu Finlanda, care ne duce pe primul loc în grupă. Cel puțin până la meciul Danemarcei de vineri.

Urmează deplasarea din Irlanda de Nord. Învingem marți și continuăm parcursul spre un nou EURO. Nici nu ne gândim să-l ratăm! Hai România!