Marți, 17 noiembrie, naționala Under 21 va întâlni Danemarca, la Ploiești, pe stadionul “Ilie Oană”. Partida decisivă pentru calificarea la EURO 2021 este programată la ora 20:30 și va fi în direct la PRO TV și Radio România Actualități.

Intră pe www.peluzatricolora.ro și trimite un mesaj de susținere pentru tricolorii U21 și selecționerul Adrian Mutu înaintea meciului care ne poate duce la EURO!

? 14 NOIEMBRIE

? 22:30

Miuța de la finalul antrenamentului a produs dueluri tari! Vezi cine a fost echipa câștigătoare!

? 20:30

Le mulțumim tuturor suporterilor care s-au înscris în concurs pe www.peluzatricolora.ro și ne-au făcut să retrăim emoțiile pe care le-am avut la EURO 2019 alături de naționala U21. A fost greu, dar am ales cei trei câștigători care vor primi premiile puse în joc: un tricou al naționalei, respectiv două perechi de căști over-ear cu însemnele României. Îi rugăm pe câștigători să ne scrie un mesaj privat pe pagina de Facebook pentru a afla cum pot intra în posesia premiilor. Iată mesajele câștigătoare!

Am fost, sunt și voi fi mereu suporterul numărul 1 al tuturor echipelor naționale, astfel nu concep să pierd spectacolul și emoțiile transmise în timpul unei partide. Cea mai inedită amintire a mea legată de Echipa națională U21 s-a petrecut în timpul partidei cu Anglia. Eram în vacanță într-un hotel din Slănic Moldova unde nu aveam niciun post de televiziune care să difuzeze meciul și nici online nu îl găseam. Așa că am sunat-o pe prietena mea, microbistă convinsă de asemenea, și m-am uitat la meci prin video call, ea stând în genunchi în fața televizorului ei 90 de minute plus în timpul comentariilor de după, iar eu mă chinuiam să văd ce se întâmplă chiar dacă claritatea nu mă ajuta prea mult. Cu toate acestea, am simțit emoții mai mult decât în oricare meci și am rămas cu o amintire ce nu se va șterge vreodată din sufletul meu. Baftă în continuare celor de la U21 și sunt sigură că ne vom califica la EURO!
Marina Bîrgu (Bacău) – tricou

Probabil meciul cu Anglia a fost cel mai frumos meci pe care l-am văzut ]n ultimii 10 ani. Eram la bunici şi eram 3 generații care ne uitam la meci: eu, tata şi bunicul meu. Am trăit cu sufletul la gură fiecare dribling, fiecare pasă şi mai ales fiecare șut. La golul de 3-2 am avut aceeași reacție pe care a avut-o comentatorul TVR la golul de 4-2. Am sărit prin casă, țipam, nu știam cum să mă mai bucur. Am fost aproape să sparg și o vază de nervi la golul de 2-2 :)). A fost ceva ce n-am trăit niciodată la un meci de fotbal. Clar EURO 2019 va rămâne în istorie și e semnul că avem jucători care pot pune numele României înapoi sus în clasamentul naționalelor, unde ne e locul de altfel. Am încredere că tricolorii mici vor câștiga în fața danezilor și că va urma un nou Campionat European de neuitat. Hai România!
Șerban Huțu (Cluj) – pereche de căști

Vara lui 2019 și Campionatul European U21 m-au prins în Bratislava, Slovacia. Eram membru al lotului național care reprezenta România la Campionatul Mondial de Karate WUKF. Îmi amintesc foarte bine acea emoție și trăire unică pe care am avut-o la meciul cu Anglia când repriza secundă a fost un adevărat thriller. Se terminase ziua de concurs și așteptam autobuzul care să ne ducă la hotel și, fiind așezat pe o bordură, încercam să găsesc un site pe care să pot vedea meciul online. Slovacii nu stau prea bine la internet sau 4G, în așa fel încât vedeam o jumătate de minut din meci, iar apoi trebuia să dau refresh site-ului și așteptam să pot vedea secvențe iar peste 2-3 minute. E horror să vezi un meci al naționalei în acest fel, mai ales când crești cu fotbalul de mic în vene. Deschidem scorul, bucurie maximă pe stradă, anunțându-i pe colegii mei, moment în care vine autocarul. Ne urcăm și, până apucăm să ne găsim locuri, se aude din spatele autocarului “1-1, ne-au egalat imediat!”. Urlu cât pot de tare “v-am zis să nu vă mai uitați pe flashscore că n-are niciun farmec!”. Mai trec 2-3 refreshuri și frânturi pe telefon, după care Hagi ridică autocarul în picioare și ne face să urlăm ca nebunii. Nici a doua oară nu am apucat să ne așezăm bine pe scaune că e 2-2. Era cald, eram obosit după o zi de concurs și nici nu știam ce îmi mai doream: să se încheie așa și să luăm punctul sau să sper la mai mult. După cum bine știți, Florinel Coman a marcat de două ori și îmi amintesc bine că în nebunia aia am aruncat din greșeală telefonul prin autocar de mi-au trebuit 5 minute după ce ne-am dat jos să îl gasesc. Eu purtam un trening înscripționat cu România Karate, dar nici nu mai conta că nu luasem medalie, am mers de la autocar până la hotel ca și cum aveam treningul naționalei de fotbal pe mine, așa de mândru eram. Bătusem Anglia, ANGLIA!!! Toată seara am strigat “Hai Florineeeeeeel, ooooooo!”. Cred că acel strigăt al lui Emil Hossu-Longin îmi va rămâne în cap toată viața, așa cum îmi va rămâne întreaga poveste a naționalei U21 din vara lui 2019. Sper să trăiesc cât mai multe seri de acest fel, atât pentru U21, cât și pentru cei mari! HAI, ROMÂNIA!
Octavian Uruc (Cluj) – pereche de căști

? 19:30

Antrenamentul de sâmbătă, cu doar 3 zile înaintea duelului cu Danemarca, a fost axat în special pe aspectul tactic.

Selecționerul Adrian Mutu și staff-ul său i-au convocat pe jucători înainte la o ședință de analiză a adversarului, iar apoi au pus în practică pe teren diferite scheme de joc.

E semn că am intrat în linie dreaptă pentru partida care ne poate duce la EURO 2021. La finalul antrenamentului, tricolorii s-au împărțit în trei echipe pentru o miuță spectaculoasă. Vom reveni cu imagini VIDEO!

? 18:00

Tricourile cu care tricolorii U21 vor ieși la încălzire înaintea partidei cu Danemarca pot ajunge la tine! Intră pe www.peluzatricolora.ro și trimite un mesaj pentru naționala de tineret!

După meci, jucătorii vor alege mesajele favorite, iar autorii lor vor primi tricoul drept premiu, cu autograf!

? 15:30

Valentin Costache este unul dintre tricolorii cu o poveste specială. Descoperă-l pe fotbalistul naționalei U21 și al lui CFR Cluj într-un interviu special, din care vei afla:

 • Cum a trăit meciurile de la EURO 2019 în cantonament cu echipa de club
 • Ce se întâmplă cu tricoul său dacă marchează în meciul decisiv cu Danemarca
 • Cum făcea naveta pentru visul său de a deveni fotbalist
 • Echipa-surpriză din Anglia la care și-ar dori să evolueze
 • Care este atacantul din lume pe care îl admiră

? 13:30

Din Italia, Valentin Mihăilă îi încurajează pe colegii săi înaintea meciului decisiv cu Danemarca, de marți. Golgeterul naționalei U21 în actualele preliminarii nu poate fi prezent la lot din cauza unei accidentări, însă este cu inima alături de ceilalți tricolori în misiunea cea mai importantă: calificarea la EURO!

Iată mesajul VIDEO trimis de Mihăilă!

? 11:00

Obiectivul e clar, victorie cu Danemarca, dar jocul rezultatelor din celelalte grupe ale EURO preliminariilor ne poate califica și cu o remiză. De atâtea ori am pierdut prin rezultatele celorlalți, încât ar cam fi vremea să ne și ușureze parcursul. ?

CONTEXT

 • La EURO 2021 merg cele 9 câștigătoare de grupe + 5 cele mai bune locuri secunde + gazdele (Ungaria & Slovenia)
 • România e sigură de locul 2 în grupă, dar luptă să fie între cele mai bune 5 locuri secunde. Practic, 4 grupe trebuie să aibă locuri secunde sub punctajul nostru.
 • Cu un egal pe 17 noiembrie cu Danemarca, tricolorii U21 ar încheia cu 14 puncte și golaveraj +9 în clasamentul locurilor secunde. Se elimină rezultatele cu ultima clasată în toate grupele de câte șase echipe.

SITUAȚIA GRUPELOR

 • Două locuri secunde (grupele 2 și 7) ar fi peste noi în orice scenariu iar două locuri secunde, sub noi în orice scenariu (grupele 3 și 6).
 • Practic, trebuie să mai existe două locuri secunde cu punctaj sub cel al României (14p, golaveraj +9). Trebuie să se întâmple două scenarii din cele 4 prezentate mai jos în ordinea probabilității lor (trei scenarii certe, unul în așteptare), la data specificată în dreptul fiecărei grupe:

GRUPA 5 (17 noiembrie)

 • Polonia – Letonia 1

SAU

 • Polonia – Letonia X2 & Bulgaria – Estonia 1 cu victorie la maximum 2 goluri diferență pentru bulgari

GRUPA 4 (17 noiembrie)

 • Grecia – Scoția 1X & Croația – Lituania 1 cu o victorie la maximum 2 goluri diferență a croaților

SAU

 • Grecia – Scoția 1X & Croația – Lituania X2

GRUPA 9 (17 noiembrie)

 • Bosnia-Herțegovina – Belgia 1

GRUPA 1 (15 & 17 noiembrie)

 • Patru echipe se bat cu șanse la primele două locuri în grupa în care mai sunt două runde de meciuri și în care nici măcar ocupanta ultimului loc nu e certă (cel împotriva căruia se scad rezultatele locului 2).
 • Ca lucrurile să fie și mai complicate, cele 2 meciuri rămase ale Armeniei în grupă sunt anulate pe site-ul UEFA din cazua situației COVID la echipă, dar nu se știe încă modul în care anularea impactează clasamentul pentru Suedia și Islanda, adversarele cu care trebuia să mai joace.

? 9:30

Am păstrat ceva bun și pentru azi! Multe goluri la antrenamentul de aseară, la exersarea loviturilor libere. Hagi, Moruțan sau Cîmpanu sunt printre cei care au înscris cel mai des. Poți admira execuțiile tricolorilor în clipul de mai jos!

? 13 NOIEMBRIE

? 22:15

Nu rata cele mai spectaculoase faze de la antrenamentul din această seară!

? 20:30

Având în vedere că antrenamentul de aseară a fost unul foarte solicitant pentru elevii săi, selecționerul Adrian Mutu a decis azi să le ofere acestora o zi mai ușoară în ceea ce privește pregătirea. A programat un singur antrenament, în această seară, și a fost unul liber, de relaxare, care a durat aproximativ 60 de minute. După câteva exerciții de încălzire, jucătorii au avut posibilitatea de a alege ce să facă. Astfel, o parte dintre ei au exersat loviturile libere, iar alții au jucat tenis cu piciorul.

Adrian Mutu s-a alăturat și el elevilor săi, a demonstrat că încă nu și-a pierdut mobilitatea și le-a oferit sfaturi fotbaliștilor care au ales să se dueleze cu portarii la șuturile de la distanță, arătându-le cum să lovească mingea mai bine.

? 19:30

România luptă marți, de la 20:30, pentru unul din cele mai bune 5 locuri secunde în preliminariile EURO 2021!

Înaintea ultimelor meciuri sunt calificate: Ungaria & Slovenia (gazde), Anglia, Rusia, Danemarca, Spania (câștigătoare de grupă), Elveția, Țările de Jos și Franța (de pe locul 1 sau 2, funcție de rezultate)

? 17:30

Într-un moment de relaxare, i-am provocat pe trei jucători de la primele trei clasate în Liga 1 la un joc inedit. Darius Olaru (FCSB), Alex Cîmpanu (Universitatea Craiova) și Valentin Costache (CFR Cluj) au decis în mod simbolic titlul!

Cine a dărâmat primul piesele turnului a pierdut! Vezi competiția plină de amuzament!

? 15:30

Vladimir Foia, 63 de ani, este cel mai vechi membru al staff-ului reprezentativei U21 a României. A lucrat prima dată cu Victor Pițurcă, în campania de succes pentru EURO 1998, iar apoi a revenit în 2002, fiind de atunci o prezență constantă în staff-ul tricolorilor. A fost prezent inclusiv la performanța istorică de la EURO 2019. El are deja două calificări la un turneu final și speră la a treia, cu o victorie în partida de marți contra danezilor.

Nea Puiu, așa cum îl strigă jucătorii, este masor, însă înainte a făcut sport de performanță – haltere. „Cea mai bună performanță a fost 150 de kilograme la stilul aruncat și 125 de kilograme la stilul smuls”.

Într-un material VIDEO special, nea Puiu ne-a mărturisit:

 • La ce meci a plâns de fericire
 • Cum va sărbători o eventuală calificare alături de Ianis Hagi și Alex Mățan
 • Ce tricolor l-a provocat la un concurs de ridicare a greutăților

? 13:30

? 11:30

Alex Cîmpanu, jucătorul de atac al naționalei U21, e nerăbdător să prindă cât mai multe minute: „Lupt zi de zi să joc cât mai mult și să demonstrez că sunt demn să port tricoul României!”.

Într-un interviu VIDEO special, Alex dezvăluie:

 • Cum este relația cu selecționerul Adrian Mutu
 • Ce ar însemna pentru el calificarea la EURO
 • Ce fost internațional l-a îndrumat către fotbal și l-a susținut la începutul carierei
 • Sacrificiile familiei pentru ca el să reușească în fotbal

? 9:00

Începem ziua cu veste bună! Aseară, târziu, au sosit rezultatele testelor efectuate joi dimineață. Toate sunt negative! Testarea a fost efectuată ca o măsură de precauție după ce un fotbalist s-a prezentat în cantonament și a doua zi dimineață a anunțat că o persoană cu care este contact direct a prezentat simptome. După două zile de izolare, acesta a fost testat și găsit pozitiv.

Următoarea testare e programată duminică, 15 noiembrie, și e testarea oficială UEFA înainte de meciul cu Danemarca!


? 12 NOIEMBRIE

? 22:00

Nivel de concentrare 100% la antrenamentul din această seară! Vezi VIDEO!

? 20:00

Singurul antrenament al zilei, cel care s-a desfășurat în această seară, a fost unul în care jucătorii au fost puși serios la treabă. După încălzirea alături de preparatorul fizic, selecționerul i-a preluat pe jucători și a exersat traseele de joc.

Apoi, la final, a împărțit lotul în două echipe, cu ”secundul” Nicolae Grigore între fundașii centrali, și a cerut un joc școală cu reguli speciale. Mereu în permanență printre jucători, Adrian Mutu a oferit indicații, a încercat să obțină de la elevii săi reacție rapidă și agresivitate în recuperarea balonului, iar rezultatul l-a mulțumit. I-a felicitat pe jucători în încheierea ședinței de pregătire și i-a încurajat să aplice aceleași principii și în partida de marți, contra danezilor.

? 18:30

Darius Olaru este încrezător înaintea duelului decisiv cu Danemarca, partidă care poate duce România la EURO U21. Mijlocașul dezvăluie în interviul FRF TV:

 • De ce România se va califica
 • Ce învață de la selecționerul Adrian Mutu
 • Cum gestionează presiunea dinaintea unui meci decisiv
 • Cine i-a trimis un mesaj surpriză în Peluza Tricoloră

? 16:30

Adrian Mutu are șansa de a deveni al treilea antrenor român care va participa la un turneu final de Campionat European sau Mondial după ce a evoluat la acest nivel și ca jucător. Primul a fost Mircea Lucescu, prezent la CM 1970, ca jucător, și la EURO 1984, ca antrenor. Al doilea este Mirel Rădoi, care a fost la EURO 2008 pe când îmbrăca tricoul naționalei și la EURO U21 din 2019, ca selecționer.

Mutu a evoluat cu reprezentativa României la două turnee finale: EURO 2000 și EURO 2008. Acum, are șanse de a participa la EURO 2021 din postura de selecționer.

? 15:30

Azi, înainte de masa de prânz, tricolorii au efectuat, preventiv, o testare RT-PCR. Rezultatele vor ajunge mâine. În plus, aseară la hotelul unde sunt cazați jucătorii a avut loc o nebulizare. Următoarea testare e programată duminică. Aceea este testarea obligatorie pentru meciul cu Danemarca.

? 13:30

Alex Pașcanu, jucătorul cu cele mai multe selecții la naționala U21 din actualul lot, cunoaște miza importantă a partidei cu Danemarca, de marți, 17 noiembrie, ora 20:30, și mizează pe valoarea coechipierilor din atacul naționalei: „Am marcat multe goluri în această campanie. Motivația de a merge la EURO va face diferența”.

Tricolorul a dezvăluit și:

 • Cum s-a simțit după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, luna trecută
 • Cum s-a adaptat la noua sa echipă din Spania
 • Cum l-a primit pe Ianis Hagi la revenirea sa la naționala U21

? 11:30

Intră în concursul nostru pe www.peluzatricolora.ro!

? 10:30

Ca o măsură de precauție, hotelul în care echipa națională U21 a României se află în cantonament a avut parte aseară de un proces de dezinfecție prin nebulizare. Timp de 30 de minute, când jucătorii se aflau la ședința de pregătire, hotelul a beneficiat de această dezinfecție. Nebulizarea permite formulei de dezinfectare să ajungă în zone mai greu accesibile.

? 9:30

3 echipe, 3 minute sau două goluri! Vezi în VIDEO cine a câștigat!


? 11 NOIEMBRIE

? 21:00

Ziua de miercuri a fost a treia zi consecutivă cu două antrenamente, dar s-a încheiat cu bine. La ședința de pregătire din această seară, selecționerul Adrian Mutu a continuat să pună la punct planul tactic pentru duelul cu Danemarca. La final însă, în ultimele 12 minute, Mutu le-a oferit elevilor săi și ocazia de a se distra. A creat trei echipe și le-a lăsat să se dueleze după regula trei minute sau două goluri. La final, câștigătorii au fost: Micle, Itu, Opruț, Haruț, Olaru, Moruțan și Marin.

Mâine, la ora 12:30, tricolorii vor efectua, preventiv, o testare RT-PCR, iar singurul antrenament al zilei e programat seara.

? 17:00

Mijlocașul a acceptat provocarea Pambac, sponsorul echipei naționale U21, și a răspuns întrebărilor venite de la suporteri pe pagina de Facebook. Aproape 350 de întrebări i-au fost adresate lui Olimpiu, iar el a răspuns la 10 dintre acestea.

La final, internaționalul de tineret a premiat cea mai interesantă întrebare. Aceasta i-a aparținut lui Codrin Anton. Premiul constă într-un tricou al echipei naționale semnat de jucătorul de 21 de ani.

? 15:30

Un scurt joc de tenis de picior la finalul antrenamentului de dimineață. Urmează o nouă ședință de pregătire în această seară!

? 14:30

Dacă în timpul meciurilor, în funcție de adversar, se întâmplă ca portarii să nu aibă activitate decât în puține ocazii, la antrenamente nu este niciodată cazul.

La jocurile-școală terenul este mereu redus, ei sunt mereu în alertă, mereu gata să intervină decisiv. De o ședință de pregătire intensă au avut parte și goalkeeperii U21, dimineață, atunci când colegii lor lucrau tactic pe terenul alăturat.

Antrenorul portarilor, Eugen Anghel, i-a convocat la un antrenament special pe Andrei Vlad, Marian Aioani și George Micle. Aceștia au lucrat la capacitate maximă timp de o oră în cadrul unui circuit care le-a testat limitele.

? 13:30

6 zile ne mai despart de duelul de EURO cu Danemarca, astfel că selecționerul U21 și staff-ul său lucrează intens la detaliile tactice.

Încă de când ar fi trebuit să se dispute inițial acest joc, în primăvară, Adrian Mutu și colegii săi au cules toate informațiile despre adversar, iar acum au misiunea de a le transmite jucătorilor elementele ce pot face diferența marți, de la 20:30.

Planul tactic a fost exersat cu succes la antrenamentul de dimineață, unde tricolorii au fost împărțiți în mai multe grupuri. Totul pentru ca la ora jocului să fim pregătiți pentru cel mai bun scenariu: calificarea la EURO 2021!

Nu putem dezvălui nimic adversarilor noștri, dar vă prezentăm câteva imagini suprinse în pauze și la finalul ședinței de pregătire, când o parte dintre jucători s-au relaxat jucând câteva minute tenis cu piciorul.

? 12:30

Ianis Hagi a revenit la naționala U21 a României pentru prima dată după EURO 2019. Chiar înaintea unui meci decisiv pentru o nouă prezență la un turneu final: România – Danemarca, marți, 17 noiembrie, ora 20:30.

Într-un interviu FRF TV, tricolorul ne spune:

 • Cum a regăsit familia U21
 • Ce anume va face diferența în duelul cu danezii
 • Care sunt primele amintiri cu Adrian Mutu, selecționerul U21
 • Mâncarea preferată și cum s-a perfecționat în bucătărie în perioada pandemiei

? 11:30

Din păcate, unul dintre jucătorii convocați pentru partida cu Danemarca a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Acesta a avut un test negativ la sosirea în cantonament, însă a doua zi dimineață fotbalistul a comunicat staff-ului că este contact direct cu o persoană ce în dimineața zilei respective a început să prezinte simptome. Staff-ul medical a decis să îl izoleze. Astfel, jucătorul nu a interacționat deloc cu ceilalți fotbaliști din lot. Nu s-a antrenat, iar masa i-a fost dusă în cameră. Ieri a fost testat RT-PCR, iar în această dimineață rezultatul testului a sosit și este pozitiv.

Joi, toată delegația lotului Under 21 va efectua o nouă testare RT-PCR!

Reprezentanții mass-media sunt rugați să respecte confidențialitatea informațiilor medicale și viața privată a jucătorilor și să evite să dezvăluie identitatea celor afectați de COVID-19.

? 9:30

Finalul antrenamentului de marți seară i-a surprins pe mai mulți tricolori U21 exersând șuturile de la distanță. Vezi în clipul de mai jos cele mai frumoase faze.


? 10 NOIEMBRIE

? 22:30

În pregătirea meciului decisiv cu Danemarca, fiecare antrenament este o competiție! Vezi ce pedeapsă au primit învinșii jocului din această seară!

? 20:30

Tricolorii au încheiat al doilea antrenament al zilei. A fost o ședință de pregătire ce a durat aproximativ 90 de minute. După o serie de exerciții de încălzire efectuate sub supravegherea preparatorului fizic Roberto Berruero și câteva exerciții de pasare, tricolorii au intrat pe mâna selecționerului Adrian Mutu și s-a lucrat intens tactic. S-au căutat cele mai bune trasee pentru a străpunge defensiva daneză, cea care stă între noi și visul nostru: calificarea la EURO 2021!

 

? 19:30

Meciul calificării se vede în direct la PRO TV!

? 18:30

Autorii celor mai frumoase mesaje de susținere trimise pe www.peluzatricolora.ro vor primi tricourile cu care jucătorii vor ieși la încălzire, semnate de aceștia!

? 18:00

Suntem la antrenament. Revenim mai târziu cu imagini și mai multe clipuri video.

? 17:00

Andrei Vlad a vorbit despre cel mai important meci al lunii noiembrie și a oferit informații din cantonamentul reprezentativei de tineret. În interviul acordat FRF TV veți descoperi:

 • Care e atmosfera în lotul U21 înainte de marele meci cu Danemarca?
 • Cum este să îl aibă ca adversar la șuturile de la distanță pe Adrian Mutu?
 • Care este prima amintire pe care o are cu cel care astăzi este selecționerul reprezentativei U21?
 • Cum explică momentul bun al carierei sale?
 • Când vom sărbători din nou pe ritmuri de Ciuleandra?

? 16:30

Nu rata și clipul de la antrenamentul de dimineață! A fost și prima ședință de pregătire a lui Ianis Hagi sub comanda lui Adrian Mutu.

? 14:30

La această acțiune avem și doi nou-veniți în familia România U21. Mijlocașul Gabriel Simion (FCSB) și George Micle (FC Argeș) au îmbrăcat azi tricoul naționalei într-o scurtă ședință foto de prezentare.

Le urăm bun venit și mult succes în tricoul României! Să ne calificăm împreună la EURO! Hai, România!

? 12:30

În această dimineață, timp de aproape o oră, Adrian Mutu și staff-ul său i-au convocat pe teren pe jucătorii care ieri au fost la refacere și pe cei sosiți recent în cantonament.

Printre aceștia și stranierii Ianis Hagi și Alex Pașcanu, care au ajuns luni seara la Buftea.

După o scurtă încălzire, selecționerul a lucrat o serie de exerciții tactice împreună cu 13 fotbaliști din lot. Diseară, pentru prima dată de la reunire, Adrian Mutu va putea lucra cu întreg grupul.

? 11:30

? 9:30

Selecționerul naționalei U21 țintește victoria contra danezilor, în fața cărora, ca jucător, a ratat o calificare la un turneu final. Adrian Mutu dezvăluie într-un interviu FRF TV:

 • Ce ar însemna calificarea la EURO 2021
 • Cât de importantă e prezența lui Ianis Hagi la meciul decisiv de peste o săptămână
 • Cum caracterizează adversarul care stă în calea unei prezențe la turneul final


? 9 NOIEMBRIE

? 21:30

Fazele și mai ales golurile din antrenamentul de seară care ne dau încredere înaintea meciului decisiv cu Danemarca! Hai, România!

? 20:30

La cel de-al doilea antrenament al zilei au fost prezenți pe teren 21 dintre cei 23 de jucători convocați. Au lipsit Ianis Hagi și Alexandru Pașcanu, amândoi urmând să sosească în cantonamentul de la Buftea în această seară.

Casap, Mățan, Ciobotariu și Itu au efectuat un antrenament de refacere pentru că au evoluat ieri. În schimb, toți ceilalți 17 fotbaliști s-au aflat sub comanda lui Adrian Mutu și au lucrat intens.

La finalul antrenamentului a avut loc și un joc școală, iar jucătorii nu s-au menajat deloc. Selecționerul Adrian Mutu a urmărit atent și a aplaudat reușitele elevilor săi. A fost egalitate, dar obiectivul a fost atins. Aproape în formulă completă, am început să pregătim cel mai important meci din preliminarii. Totul pentru victorie!

? 18:00

Mijlocașul României U21, care evoluează în Italia, la Pisa, a dezvăluit într-un interviu special FRF TV:

 • De ce meciul cu Danemarca este „cel mai important din viața mea”
 • Ce a simțit când a preluat banderola de căpitan în partida cu Malta
 • Ce semnificație au tatuajele sale de pe picior
 • Admite că îl caracterizează sintagma „trece mingea, dar…”
 • Care este situația COVID-19 în Italia, una dintre cele mai afectate state la începutul pandemiei

VIDEO mai jos!

? 16:30

Încă în formulă restrânsă, tricolorii U21 au încheiat ședința de pregătire de dimineață cu un 11 contra 2 în care sperăm că au exersat cum să le ascundă mingea danezilor marți, 17 noiembrie, în meciul decisiv pentru EURO 2021! 🙂

? 15:30

Așa își motivează Adrian Mutu jucătorii înaintea unui meci de totul sau nimic! Tu cum îi încurajezi pe tricolorii U21 înaintea partidei decisive cu Danemarca?

Scrie mesajul tău pe www.peluzatricolora.ro!

? 13:30

Pe măsură ce jucătorii convocați se alătură lotului, și antrenamentele cresc în intensitate și complexitate. Abia de marți, selecționerul Adrian Mutu îi va avea la dispoziție pe toți cei convocați pentru partida decisivă cu Danemarca.

Până atunci, zilnic sunt programate câte două antrenamente. Astăzi, de la 11:00, într-o ședință care a durat mai puțin de o oră, cei prezenți au lucrat în funcție de când și cât au evoluat în ultima vreme la club.

S-au alăturat între timp lotului și tricolorii convocați de la CFR Cluj (Ciobotariu, Carnat, Costache, Itu), Viitorul Constanța (Boboc, Ghiță, Casap, Mățan), Dinamo (Grigore) și FC Argeș (Micle).

? 12:30

Selecționerul adversarei noastre, spaniolul Albert Capellas, a prefațat pe site-ul federației daneze duelul de marți, 17 noiembrie. “Sunt foarte mândru că, având un meci rămas de jucat, ne-am calificat deja la Euro din postura de câștigători ai grupei. Asta înseamnă că putem merge în România cu biletele pentru Campionatul European în bagaje. Totuși, mai sunt puncte importante rămase în joc pentru tragerea la sorți a viitoarelor preliminarii, ne dorim să avem un coeficient cât mai bun”, a spus Capellas.

Antrenorul în vârstă de 53 de ani consideră că meciul de la Ploiești va fi un test bun pentru echipa sa înainte de turneul final: “Este, poate, singura ocazie pe care o avem de a pregăti Campionatul European care va începe în luna martie. Sigur, nu știm încă pe cine vom întâlni la turneul final, dar trebuie să folosim meciul împotriva României pentru a regla și mai bine jocul nostru”, a spus Capellas.

Reunirea lotului danez e programată pentru 11 noiembrie, la Herning, unde echipa se va pregăti până la sosirea în România.

? 10:30

Pentru meciul cu Danemarca, selecționerul Adrian Mutu are un nou membru în staff-ul său. Preparator fizic pentru această acțiune este italianul Roberto Berruero, în vârstă de 43 de ani.

Acesta a activat în România la Sportul Studențesc, FC Vaslui și FC Viitorul, unde a lucrat și cel mai mult timp, 5 sezoane.

Ultimul angajament al lui Berruero a fost în Emiratele Arabe Unite, la Al Wahda, acolo unde a lucrat alături de Adrian Mutu la formația U23 a clubului.

Roberto Berruero a fost cooptat în staff pentru duelul cu Danemarca, după ce preparatorul fizic al lotului Under 21 al României, Vlad Nicoară, a devenit indisponibil pentru acest meci din motive medicale.

? 9:30

Încă din prima zi în cantonament, Adrian Mutu i-a provocat pe cei doi portari de la lot, Andrei Vlad și Marian Aioani, la un duel inedit. Au rezultat goluri spectaculoase din marginea careului de 16 metri, dar și parade de excepție. Învinșii, indiferent de statut, au trecut la flotări 🙂

Nu rata clipul de mai jos!


? 8 NOIEMBRIE

? 21:30

Cine se reunește duminică învinge Danemarca și se califică EURO 2021! Atmosferă bună din prima zi la antrenamentul naționalei U21:

? 20:30

Tricolorii U21 au efectuat în această seară prima ședință de pregătire premergătoare jocului cu Danemarca, ultima partidă din preliminariile pentru EURO 2021.

La ședința de pregătire au participat 11 jucători: Andrei Vlad, Marian Aioani, Darius Olaru, Raul Opruț, Gabriel Simion, Denis Haruț, Olimpiu Moruțan, Marius Marin, Alex Cîmpanu, Ștefan Vlădoiu și Claudiu Petrila.

Fotbaliștii care au evoluat ieri au efectuat un antrenament de refacere, executând câteva exerciții mai ușoare. Ceilalți s-au pregătit mai intens.

Antrenamentul a durat aproximativ 60 de minute.

? 19:30

Înscrie-te și tu în www.peluzatricolora.ro! Cele mai frumoase mesaje vor fi răsplătite!

? 17:30

Marți, pe 17 noiembrie, întâlnim liderul grupei de calificare, Danemarca, națională deja calificată la EURO 2021. Cu un succes, tricolorii pregătiți de Adrian Mutu ar obține și ei biletele pentru turneul găzduit de Slovenia și Ungaria.

Cei mai experimentați jucători din lotul danezilor sunt fundașul Victor Nelsson, cu 29 de meciuri pentru echipa U21, și mijlocașul Jacob Bruun Larsen, de la Hoffenheim, cu 25 de jocuri și 6 goluri la această categorie de vârstă. Acesta din urmă a și debutat la naționala de seniori.

Iată lotul complet convocat de selecționerul spaniol al nordicilor, Albert Capellas, pentru partida cu România:

Portari: Oliver Christensen (OB), Peter Jensen (FC Nordsjælland)

Fundași: Frederik Alves Ibsen (Silkeborg IF), Japhet Sery (FC Midtjylland), Lukas Klitten (AaB), Mads Bech (Brentford FC), Thomas Gundelund (Vejle BK), Victor Nelsson (FC Copenhaga)

Mijlocași: Gustav Isaksen (FC Midtjylland), Jacob Bruun Larsen (TSG 1899 Hoffenheim), Jesper Lindstrøm (Brøndby IF), Mads Emil Madsen (LASK), Magnus Kofod Andersen (FC Nordsjælland), Nikolas Terkelsen Nartey (SV Sandhausen), Victor Jensen (AFC Ajax)

Atacanți: Carl Johan Holse (Rosenborg BK), Emil Riis Jakobsen (Preston North End FC), Magnus Mattsson (Silkeborg IF), Mohamed Daramy (FC Copenhaga), Nikolai Laursen (FC Emmen)

? 16:30

Din cei 23 de jucători convocați pentru partida cu Danemarca, 20 provin din Liga 1. Sunt doar trei jucători ce evoluează în străinătate: Alex Pașcanu (SD Ponferradina/Spania), Marius Marin (AC Pisa/Italia) și Ianis Hagi (Rangers/Scoția).

Ceilalți 20 evoluează în prima ligă, iar 10 dintre aceștia provin de la primele trei clasate formații: FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj: Andrei Vlad (FCSB), Gabriel Simion (FCSB), Darius Olaru (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), George Cîmpanu (Universitatea Craiova), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Cătălin Itu (CFR Cluj), Nicolae Carnat (CFR Cluj) și Valentin Costache (CFR Cluj).

? 15:30

La Centrul Național de Fotbal Buftea, ca o măsură suplimentară de prevenție împotriva COVID-19, toți jucătorii și membrii staff-ului U21 au trecut prin încă un filtru: teste rapide de diagnostic!

Staff-ul medical s-a organizat în aşa fel încât, în momentul sosirii în cantonament, fiecărui membru al echipei i-au fost recoltate probe pentru testul rapid COVID-19. Este o metodă extra de prevenție între testările oficiale. Conform protocolului UEFA, pentru partida cu Danemarca din 17 noiembrie, tricolorii au nevoie de un test RT-PCT negativ cu 48 de ore înaintea disputării jocului.

Aceste testări vin în completarea măsurilor de bază în prevenția COVID-19 implementate și în cantonamentul U21. Membrii staff-ului, jucătorii şi personalul auxiliar au fost nevoiți să aibă un test RT-PCR negativ cu maximum 48 de ore înainte de intrarea în cantonament. De asemenea, la CNF Buftea s-au luat măsuri pentru diminuarea pe cât posibil a riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2: purtarea măștii de protecție și schimbarea acesteia la intervale de timp recomandate, distanțarea socială, spălarea mâinilor sau folosirea produselor dezinfectante.

? 14:30

Primii tricolori au sosit deja la Centrul Național de Fotbal Buftea, casa naționalei U21 în următoarele 9 zile, până la partida cu Danemarca în care ne jucăm calificarea la EURO.

Denis Haruț, Raul Opruț, Marian Aioani, Darius Olaru, Gabriel Simion, Andrei Vlad, Ștefan Vlădoiu, Alex Cîmpanu, Claudiu Petrila Olimpiu Moruțan au intrat deja în programul stabilit de selecționer și staff-ul său.

De la ora 18:30, tricolorii vor avea și un prim antrenament, însă Adrian Mutu va putea pregăti partida cu Danemarca în formulă completă abia de marți, prima zi în care lotul va fi complet după ultimele sosiri de la cluburi.


? 6 NOIEMBRIE

? 19:00

Selecționerul Adrian Mutu a fost nevoit să ia azi o decizie. Având în vedere că la Perugia sunt cazuri pozitive depistate, conform legislației italiene, Vlad Dragomir nu poate părăsi orașul și, implicit, nici Italia. Toți jucătorii din lotul formației italiene sunt considerați contacți direcți și se află în izolare, având voie să se deplaseze în afara bazei de pregătire doar pentru antrenamente sau meciuri. Astfel, Adrian Mutu l-a chemat în locul lui Vlad Dragomir pe Carlo Casap, mijlocașul de la FC Viitorul.


? 5 NOIEMBRIE

? 13:00


? 4 NOIEMBRIE

? 18:00

Cei 23 de jucători din lotul U21 pentru meciul cu Danemarca:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), George Micle (FC Argeș);

Fundași: Denis Haruț (FC Botoșani), Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina / Spania), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruț (Hermannstadt), Ricardo Grigore (Dinamo);

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa / Italia), Gabriel Simion (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj),  Darius Olaru (FCSB), Ianis Hagi (Rangers/Scoția), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (Sepsi OSK), Olimpiu Moruțan (FCSB), Vlad Dragomir (Perugia / Italia), Carlo Casap (FC Viitorul);

Atacanți: Nicolae Carnat (CFR Cluj), George Cîmpanu (Universitatea Craiova), Valentin Costache (CFR Cluj).

Selecționerul Adrian Mutu a stabilit și o listă adițională de jucători, în cazul în care va fi nevoie de înlocuirea vreunuia dintre fotbaliștii convocați: Andrei Rațiu (Ado Den Haag / Țările de Jos), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Mihai Velisar (Gaz Metan), Adrian Șut (FCSB), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Marco Dulca (Chindia Târgoviște).

În contextul pandemiei, jucătorii din străinătate convocați pentru partidele României și României U21 din această lună nu vor acorda declarații la sosirea în România, aceștia urmând un parcurs special de la aterizare spre cantonament și fiind preluați dintr-o zonă care le asigură interacțiune minimă cu alte persoane. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Cele nouă câștigătoare ale grupelor, precum și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021.

Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Inițial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formații clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

Clasamentul Grupei 8

Danemarca 9 8 1 0 20-7 25
ROMÂNIA 9 6 1 2 19-6 19
Ucraina 8 3 1 4 10-10 10
Finlanda 9 3 1 5 12-15 10
Irlanda de Nord 9 2 3 4 7-10 9
Malta 8 0 1 7 3-23 1

Programul tricolorilor U21 în preliminariile EURO 2021:

6 septembrie 2019: Ucraina – Finlanda 0-2, Irlanda de Nord – Malta 0-0
10 septembrie 2019: Ucraina – Malta 4-0, Finlanda – Irlanda de Nord 1-1,
Danemarca – România 2-1
10 octombrie 2019: Finlanda – Malta 4-0, Danemarca – Irlanda de Nord 2-1,
România – Ucraina 3-0
14 octombrie 2019: Finlanda – Danemarca 0-1, România – Irlanda de Nord 3-0
14 noiembrie 2019: România – Finlanda 4-1
15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca 2-3
19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România 0-0, Danemarca – Malta 5-1
4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina 1-1, Malta – Irlanda de Nord 0-2, Finlanda – România 1-3
8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina 0-2, Irlanda de Nord – Danemarca 0-1, Malta – România 0-3
9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda 2-3, Ucraina – România 0-1, Malta – Danemarca 1-3
13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina 1-0, România – Malta 4-1, Danemarca – Finlanda 2-1
14 noiembrie 2020: Malta – Ucraina
17 noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Sponsorii selecționatei Under 21: Pambac, Telekom, Timișoreana, Fortuna, Penny și Joma.