Azi, la Nyon, reprezentativa Under 21, pregătită de Daniel Isăilă, și-a aflat adversarii din preliminariile Campionatului European din 2019. România a fost repartizată în Grupa 8, alături de Portugalia, Elveția, Țara Galilor, Bosnia Herțegovina și Liechtenstein. 

Preliminariile sunt programate să înceapă în luna martie a acestui an, urmând a se încheia în noiembrie 2018, o dată cu disputarea meciurilor de baraj. În campania de calificare au drept de joc jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1996.

UEFA a decis ca următoarele echipe participante la tragerea la sorți să nu poată face parte din aceeași grupă de calificare: Spania și Gibraltar, Kosovo și Serbia, Kosovo și Bosnia-Herțegovina.

Componența celor nouă grupe:

Grupa 1: Cehia, Croația, Grecia, Moldova, Belarus, San Marino

Grupa 2: Spania, Slovacia, Islanda, Albania, Estonia, Irlanda de Nord

Grupa 3: Danemarca, Polonia, Finlanda, Georgia, Lituania, Insulele Feroe

Grupa 4: Anglia, Olanda, Ucraina, Scoția, Letonia, Andora

Grupa 5: Germania, Israel, Norvegia, Irlanda, Azerbaidjan, Kosovo

Grupa 6: Suedia, Belgia, Turcia, Ungaria, Cipru, Malta

Grupa 7: Serbia, Austria, Rusia, Macedonia, Armenia, Gibraltar

Grupa 8: Portugalia, Elveția, ROMÂNIA, Țara Galilor, Bosnia Herțegovina, Liechtenstein

Grupa 9: Franța, Slovenia, Muntenegru, Bulgaria, Kazahstan, Luxemburg

Se califică direct la turneul final câștigătoarele celor nouă grupe, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off. Echipele care se vor impune în meciurile de baraj merg, de asemenea, la Campionatul European.Turneul final va fi găzduit de Italia, echipă calificată direct.