Foto: UEFA

Reprezentativa Under 21 a României își va afla marți, 11 decembrie, adversarii din preliminariile Campionatului European 2021, găzduit de Ungaria și Slovenia. Tragerea la sorți are loc la sediul UEFA de la Nyon, cu începere de la ora 10:00.

Naționala pregătită de Mirel Rădoi se va afla în urna a doua valorică, pe baza rezultatelor din ultimele trei campanii de calificare.

Urna A: Germania*, Anglia*, Spania*, Portugalia, Danemarca*, Franța*, Italia*, Serbia*, Croația*
Urna B: Austria*, Suedia, Belgia*, Slovacia, Polonia*, ROMÂNIA*, Cehia, Olanda, Israel
Urna C: Grecia, Ucraina, Norvegia, Turcia, Islanda, Țara Galilor, Elveția, Muntenegru
Urna D: Bulgaria, Finlanda, Irlanda, Georgia, Kosovo, Scoția, FYR Macedonia, Belarus, Bosnia-Herțegovina
Urna E: Irlanda de Nord, Albania, Moldova, Lituania, Kazahstan, Letonia, Azerbaidjan, Armenia, Cipru
Urna F: Luxemburg, Malta, Estonia, Feroe, Gibraltar, Andorra, San Marino, Liechtenstein

* Echipe care participă la EURO 2019, găzduit de Italia și San Marino.

 

Vor fi trase la sorți 8 grupe de câte 6 echipe și una de 5. Se califică la EURO câștigătoarele celor 9 grupe, în timp ce primele două formații clasate pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru ultimul loc la turneul final. Gazdele Ungaria și Slovenia sunt calificate din oficiu.

Preliminariile încep în perioada 18-20 martie 2019, însă pentru selecționatele calificate la EURO 2019 primele meciuri vor fi programate abia în perioada 2-10 septembrie 2019.

La calificările care încep în toamna anului viitor sunt eligibili pentru echipa națională U21 toți jucătorii născuți începând cu data de 1 ianuarie 1998.