UPDATE 18 martie, ora 15:30 | În urma problemelor medicale de la prima reprezentativă, Dennis Man a fost chemat de Cosmin Contra pentru meciurile cu Suedia (23 martie) și Insulele Feroe (26 martie). Astfel, selecționerul României U21, Mirel Rădoi, a apelat la Stephan Drăghici, de la U Craiova 1948 CS, pentru jocurile amicale cu Spania (21 martie) și Danemarca (25 martie), pe care tricolorii le au programate în cadrul cantonamentului din Spania.

UPDATE 17 martie, ora 22:00 | Adrian Petre, atacantul de la Esbjerg fB, nu se va mai prezenta la lot. Internaționalul român a acuzat o răceală puternică, iar staff-ul tehnic al reprezentativei Under 21 a decis să îl lase la club. În locul său a fost convocat Andrei Sîntean de la Sepsi OSK.

Reprezentativa de tineret a României, condusă de Mirel Rădoi, a efectuat duminică primul antrenament înainte de plecarea în stagiul de pregătire din Spania.

Tricolorii Under 21 s-au reunit la Centrul Național de Fotbal Buftea, 11 jucători fiind prezenți sub comanda lui Rădoi la prima ședință de pregătire: Alexandru Pașcanu, Adrian Rus, Virgil Ghiță, Florin Ștefan, Radu Boboc, Vlad Dragomir, Dragoș Nedelcu, Andrei Ciobanu, Valentin Costache, Carlo Casap și Denis Drăguș.

Valentin Costache, deși a acuzat probleme medicale la club, s-a prezentat la lotul național. El va fi consultat de staff-ul medical și se va lua o decizie în privința sa, dacă va putea fi recuperat sau nu, înainte de plecarea în Spania.

Jucătorii s-au antrenat azi în premieră cu mingea oficială a turneului final din această vară.

Tot azi, tricolorii au făcut cunoștință cu sistemul CATAPULT, cel mai eficient de pe piață pentru monitorizarea optimă a performanțelor fizice ale jucătorilor.

LOTUL PENTRU CANTONAMENTUL DIN SPANIA

Portari: Andrei Ionuț Radu (Genoa FC/Italia), Cătălin Căbuz (FC Hermannstandt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Mihai Butean (AFC Astra), Deian Sorescu (FC Dinamo), Alexandru Pașcanu (Leicester/Anglia), Ricardo Grigore (FC Dinamo), Adrian Rus (Sepsi Sf. Gheorghe), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan  (Sepsi Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Dragoș Nedelcu (FCSB), Lorand Fulop (FC Botoșani), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Valentin Costache (CFR Cluj), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Florinel Coman (FCSB), Carlo Casap (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Valentin Gheorghe (Astra Giurgiu), Stephan Drăghici (U Craiova 1948 CS)

AtacanțiAndrei Ivan (Rapid Viena/Austria), Adrian Petre (Esbjerg fB/Danemarca), Denis Drăguș (FC Viitorul), Andrei Sântean (Sepsi OSK)

*Aflat în primă fază pe lista lui Mirel Rădoi, Andrei Ivan a fost chemat de Cosmin Contra la prima reprezentativă în urma accidentării lui George Țucudean. Locul lui Ivan la Under 21 a a fost luat de Valentin Gheorghe de la Astra Giurgiu.
** Adrian Petre, atacantul de la Esbjerg fB, nu s-a mai prezenta la lot. Internaționalul român a acuzat o răceală puternică, iar staff-ul tehnic al reprezentativei Under 21 a decis să îl lase la club. În locul său a fost convocat Andrei Sântean de la Sepsi OSK. 

***În urma problemelor medicale de la prima reprezentativă, Dennis Man a fost chemat de selecționerul Cosmin Contra, iar în locul său, la Under 21, se va prezenta Stephan Drăghici, de la U Craiova 1948 CS.

În cantonamentul din Spania, ce va avea loc în perioada 19-26 martie, tricolorii au programate și două jocuri de pregătire:

21 martie
Spania U21 – România U21
Granada, “Nuevo Estadio de Los Cármenes”
ora 18:45 (19:45 în România)

25 martie
România U21 – Danemarca U21
Marbella Football Center
ora 18:00 (19:00 în România)

Reprezentativa de tineret a României va fi una dintre cele 12 reprezentative prezente la EURO 2019, în Italia. Adversarii tricolorilor din Spania sunt de asemenea calificați la turneul final care va debuta pe 16 iunie.

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația

Programul grupei C:
18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30*), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)
*Ora României

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Danemarca, cel de-al doilea adversar al tricolorilor U21 din stagiul de pregătire din Spania, se află în grupa noastră din viitoarea campanie de calificare, cea pentru Euro 2021.

Pentru viitoarele preliminarii vor fi eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. Naționala condusă de Mirel Rădoi va debuta în calificări în septembrie 2019, după participarea la EURO 2019 cu actuala generație U21.

Campania începe chiar în Danemarca și se încheie în octombrie 2020, pe teren propriu, contra Maltei. La turneul final se califică doar câștigătoarele celor 9 grupe, în timp ce primele două ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru ultimul loc disponibil la EURO.

Programul tricolorilor U21 în viitoarele preliminarii este următorul:

6 septembrie 2019: Ucraina – Finlanda, Irlanda de Nord – Malta
10 septembrie 2019: Ucraina – Malta, Finlanda – Irlanda de Nord, Danemarca – România
10 octombrie 2019: Finlanda – Malta, Danemarca – Irlanda de Nord, România – Ucraina
14 octombrie 2019: Finlanda – Danemarca, România – Irlanda de Nord
14 noiembrie 2019: România – Finlanda
15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca
19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România, Danemarca – Malta
27 martie 2020: Malta – Ucraina
31 martie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda
4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România
8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda