După ce, anul trecut, Andi a fost convocat la naționala Under 19 a Germaniei, debutând într-un amical cu Italia, tânărul mijlocaș a fost „recuperat” în 2015 de Federația Română de Fotbal și a făcut în acest an pasul către naționala Under 21, de această dată a României. 
 
Inaugurăm rubrica ”Stranierul lunii”
Din iulie, site-ul FRF.ro inaugurează rubrica ”Stranierul lunii” în care îți prezentăm povestea celor mai talentați juniori și tineri jucători români care evoluează în străinătate. Rubrica este realizată de către Cătălin Parfene, responsabil cu scouting-ul extern în cadrul Departamentului de Scouting al FRF.  
 

Dulca: „Cu siguranță îl voi mai convoca” 

Fără aere de vedetă, internaționalul neamț de juniori s-a prezentat conștiincios la acțiunea de selecție organizată de FRF în Germania, la Bitburg, unde a reușit să-i impresioneze pe antrenorii prezenți. A urmat convocarea la naționala de tineret pentru pregătirea primului meci din campania de calificare la Campionatul European din 2017, 3-0 cu Armenia.  
 
„Pe Andreas Ivan l-am convocat în urma recomandărilor lui Aurel Țicleanu și Sandu Tăbîrcă, prezenți la acțiunea de selecție organizată de Federația Română de Fotbal în Germania. Am descoperit un jucător tehnic, cu reale calități. L-am avut timp de 16 zile la pregătiri, s-a acomodat repede și mi-am dat seama că este un băiat muncitor, se vede că provine din cultura germană”, a spus Cristian Dulca, antrenorul naționalei Under 21. 
 
„A fost receptiv la tot ceea ce am lucrat la antrenamente, ne-am înțeles bine, comunicarea a fost foarte bună, mai ales că și eu vorbesc germana. Din păcate, nu a apucat să debuteze, dar cu siguranță îl voi mai convoca și va juca în tricoul României”, a precizat selecționerul reprezentativei de tineret.
 

A marcat în amicalul cu Inter Milano 

Trecut ca junior pe la VfB Stuttgart și Karlsruher SC, Andi Ivan pare să-și fi găsit locul la cei de la Stuttgarter Kickers, clubul la care a și debutat ca jucător profesionist. Se află aici deja la al patrulea sezon și din iunie a început pregătirile pentru noul campionat. A jucat în toate meciurile amicale de până acum, fiind folosit fie ca mijlocaș central, fie ca extremă dreapta în sistemul 4-3-3. Cea mai importantă partidă de pregătire a fost cea cu Inter Milano, disputată într-o stațiune din nordul Italiei.  
 
Echipa lui Mancini a câștigat cu 4-3, dar meciul a avut două reprize total distincte, pe final Andi reușind să înscrie printr-o execuție din afara careului. „La pauză, Inter avea 4-0. Repriza a doua am câștigat-o noi cu 3-0, iar eu am marcat ultimul gol. A fost o atmosferă frumoasă, cred că erau prezenți aproape 10.000 de tifosi italieni. Am intrat în a doua repriză, am fost foarte concentrat și mobilizat, am respectat ce mi-a zis antrenorul, care mi-a cerut în primul rând să creez siguranță pe partea mea, am făcut și recuperări”, ne-a declarat Andi.  
 
„Referitor la gol, într-o primă fază, nici nu am realizat că mingea a intrat în poartă. Bineînțeles că la final am vorbit cu românii de la Inter”, a mai spus mijlocașul lui Stuttgarter Kickers. 
 
 

Obiectivul la Stuttgarter Kickers: promovarea

Cu excepția amicalului cu Inter Milano, echipa lui Andi nu a pierdut niciun meci de pregătire din această vară (3-2 cu TSG Balingen, 4-0 cu FV Illertissen, 2-1 cu Wacker Innsbruck, 5-0 cu Gartringen, 2-2 cu Hoffenheim II, 2-2 cu SV Sandhausen). Campionatul începe sâmbătă, pe 25 iulie, în prima etapă Stuttgarter Kickers urmând să evolueze acasă, cu Fortuna Koln. 
 
„În sezonul care stă să înceapă avem drept obiectiv promovarea în 2.Bundesliga și poate cel mai important lucru este că antrenorul mi-a spus că e mulțumit de mine și de disciplina mea tactică”, a încheiat Andi Ivan.
 

Inedit

► Andi are nu mai puțin de patru frați.
► Doi dintre aceștia, Thomas și Rocco, mai mici decât Andi, joacă și ei fotbal.
► A debutat în fotbalul profesionist chiar împotriva fostului său club, VfB Stuttgart.
 

Carte de vizită

Nume: Andreas Ivan
Data și locul nașterii: 10 ianuarie 1995, Pitești
Posturile pe care joacă: mijlocaș dreapta, mijlocaș stânga, mijlocaș central
Cluburi la care a evoluat: Wurzburg, VfB Stuttgart (2005-2009), Stuttgarter Kickers (2009-2010), Karlsruher SC (2010-2012), Stuttgarter Kickers (din 2012)
Palmares: campion de juniori al Germaniei cu selecționata land-ului Wurttemberg (2012)
 

Cătălin Parfene, Departamentul de Scouting (scouting extern)