Foto: tokyo2020.org

Mai este mai puțin de un an până la startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, acolo unde și naționala României va fi prezentă în competiția de fotbal după mai bine de jumătate de secol. Calificarea tricolorilor la Jocurile Olimpice a venit în urma prezenței reprezentativei U21 în semifinalele EURO.

Pentru competiția de anul viitor, organizatorii au pregătit ceva special. Toate medaliile acordate sportivilor care vor urca pe podium vor fi realizate din materiale reciclate provenite de la aparate electronice donate, între care s-au regăsit și peste 6 milioane de telefoane mobile.

Din 80.000 de tone de materiale reciclate au putut fi extrase 32 de kilograme de aur, 3 tone de argint și 2 tone de bronz. Suficient pentru a produce în jur de 5.000 de medalii necesare pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice.

Prin prezența în semifinalele EURO, naționala U21 a asigurat calificarea României la Jocurile Olimpice. Foto: UEFA

Competiția de fotbal masculin va lua startul pe 23 iulie 2020, finala fiind programată pe 8 august 2020. Se vor juca meciuri la Tokyo, Kashima, Saitama, Sapporo, Sendai, Yokohama. Vor fi eligibili jucători Under 23, născuți începând cu 1 ianuarie 1997, cu 3 excepții în lot, fotbaliști care nu au nicio limită de vârstă.

Până în acest moment, se știu doar 5 din cele 16 participante din turneul masculin: Japonia, Franța, Germania, România, Spania. Brazilia este campioana olimpică en titre.