Selecţionerul Daniel Isăilă l-a convocat pe tânărul jucător ieşean pentru meciurile cu Bosnia-Herţegovina şi Elveţia, din preliminariile Campionatului European din 2019.

Prezenţă constantă la naţionalele Under 18 şi Under 19, Chelaru revine astfel sub tricolor, dar la un alt nivel, aceasta fiind prima sa prezenţă la naţionala de tineret. Mijlocaşul defensiv al lui CSM Poli Iaşi a primit cu emoţie vestea convocării şi speră să impresioneze staff-ul echipei naţionale prin evoluţiile sale la lot, astfel încât să fie convocat şi pentru următoarele partide.

„Îmi doream foarte mult să ajung la echipa națională de tineret. Era unul dintre obiectivele mele pentru acest an și mă bucur că s-a realizat. E ca un vis împlinit pentru mine. Am mai jucat la Under 18 şi Under 19, mă bucur mult că am fost convocat şi la tineret. Nu există o bucurie mai mare decât să fii convocat la naționala României. Îmi doresc foarte mult să joc, să o fac bine, să am continuitate. Sper ca antrenorii să fie mulţumiţi de evoluţiile mele şi să-i determin să mă convoace şi pentru meciurile viitoare”, a declarat Marius Chelaru. 

Ieșeanul are mai multe selecţii la naţionala Under 19 a României, pentru care a marcat trei goluri. Acesta spune că fiecare prezenţă sub tricolor reprezintă un moment unic. “Fiecare prezenţă sub culorile echipei naţionale reprezintă o amintire frumoasă, mai cu seamă atunci când ţi se cântă imnul. Este emoţionant, un moment unic. Sper să am cât mai multe prezenţe la Under 21, iar pe viitor să joc la fel de bine şi să privesc şi spre echipa mare”, a completat mijlocaşul defensiv al lui CSM Poli Iaşi.

La Zenica, pe 1 septembrie, de la ora 18:00 (ora României), selecționata pregătită de Daniel Isăilă va disputa al doilea meci din Grupa 8 de calificare la Euro 2019. Apoi, pe 5 septembrie, la Ovidiu, la ora 19:00, pe stadionul FC Viitorul, tricolorii vor întâlni Elveția.