– Ionuț, cum vezi meciul cu Anglia?
– Este o partidă de la care avem doar de câștigat. Întâlnim un adversar foarte puternic, o echipă care în urmă cu un an a fost campioană mondială. În plus, am înțeles că vor fi în tribune peste 15.000 de suporteri, este un meci care ne va oferi o experiență în plus pentru următoarele partide oficiale.
– Cum vezi tu lupta în această grupă? Ce șanse avem să ne calificăm acum? Bosnia a învins Țara Galilor, iar Portugalia a trecut la scor de Liechtenstein.
– Cred în continuare că avem șanse foarte mari și toți suntem conștienți că la începutul campaniei nimeni nu ne dădea nicio șansă în această grupă, însă prin dorința de a arăta cine suntem au venit și rezultatele pozitive. E puțin frustrant pentru că nu am pierdut niciun meci și chiar dacă momentan suntem pe primul loc Portugalia ne poate depăși pentru că are un meci mai puțin. Asta e, trebuie să câștigăm la ei acasă și cred că o putem face
– Care e cea mai veche amintire legată de fotbal pe care o ai?
– Pentru mine, fotbalul a început pe stradă. Stăteam foarte mult la bunici și în perioada aceea, mai ales vara, mă prindea noaptea jucând fotbal pe stradă cu băiețașii din cartier.

“Ca portar, trebuie să te sacrifici pentru echipă”

– De la început ai știut că vrei să fii portar?
– Nu! Inițial am fost atacant sau, cel puțin, ceva apropiat de un atacant. Îmi aduc aminte însă că dădeam foarte multe goluri. Nu știu cum pentru că nu am calități de vârf, dar dădeam. Cu toate acestea, nu îmi plăcea deloc să alerg, nu aveam niciodată chef de antrenamente fizice. Am zis să stau în poartă o perioadă și am rămas acolo definitiv.
– Este adevărat ce se spune? Că un portar bun trebuie să aibă o doză de nebunie?
– Cred că da! Ca portar nu trebuie să îți fie frică. Ești obligat să faci orice ca să nu intre mingea în poartă, te sacrifici. Așadar, cred că poate interveni și o doză de nebunie în treaba asta.
– Există vreun coleg sau vreun adversar care să te fi impresionat prin tehnica de lovire a mingii?
– Fredy Guarin, fostul meu coleg de la Inter. Avea o lovire atât de bună și de puternică încât țin minte că la unul dintre antrenamente am încercat să scot o minge șutată de el și m-a durut spatele două săptămâni de la șutul ăla.
– Exercițiu de imaginație: Ești față-n față cu un atacant de top, 10 lovituri de pedeapsă. Ce șanse sunt să marcheze de 10 ori?
– Niciuna! Chiar dacă nu apăr eu, sigur va da pe lângă poartă sau în bară măcar un șut.
– Ai vreun idol?
– Da! David De Gea! Este un portar complet, are toate calitățile.
– În ce campionat ți-ai dori să ajungi?
– Premier League!
– Cine crezi că a fost cel mai bun portar din lume în ultimii 10 ani?
– Gianluigi Buffon!


“Trebuie să rămânem modești, concentrați, pentru că nu am obținut nimic încă. Mai avem mult de muncă, dar eu am încredere în mine și colegii mei și cred că în 2019 vom fi la Euro”
IONUȚ RADU, căpitan România U21

Anglia U21 – România U21, live video pe www.frf.ro și pe Facebook

Meciul României U21 contra generației care a câștigat Campionatul Mondial U20 în 2017 se va disputa pe stadionul Molineux, unde Wolverhampton dispută jocurile de pe teren propriu, și va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a echipei naționale a României și aici

Pe perioada cantonamentului tricolorii vor disputa încă un meci amical, cu Wolverhampton U23, pe 27 martie de la ora 17:00 (ora României), tot pe același stadion.