UPDATE 10 AUGUST

Florin Bratu a fost prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă.

ȘTIREA INIȚIALĂ – 9 AUGUST

Fostul atacant a preluat naționala Under 21, pe care o va conduce pentru următorii doi ani de zile, având ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice din 2024.

Florin Bratu are 14 selecții în echipa națională pentru care a marcat de două ori. În cariera de fotbalist a evoluat la cluburi precum Rapid București, Galatasaray, Nantes, Dinamo București, Valenciennes sau Litex Lovech. A cucerit 4 trofee: titlul în Liga 1, Cupa României, Supercupa României și Supercupa Bulgariei.

Ca antrenor, a activat la Dinamo U19, cu care a câștigat Liga Elitelor în 2017, la România U18, Dinamo București, Aerostar Bacău, Turris Oltul și Concordia Chiajna.

“E o mare provocare, mereu mi-am dorit să antrenez echipa națională și îmi doresc să fac performanță. Nu e ușor, vin după Mirel Rădoi și Adrian Mutu, doi selecționeri care au făcut o figură frumoasă la turneele finale, dar nu mă sperie. Obiectivele mele sunt să aduc jucători în prim plan pentru prima reprezentativă și să calific din nou România la Jocurile Olimpice. Am avantajul că e o nouă generație U21 acum, dar e una pe care eu o cunosc, am antrenat-o la Under 18. Am încredere că putem forma un grup unit, o echipă care să aibă rezultate”, a spus Florin Bratu la FRF TV.

Florin Bratu va fi prezentat marți, 10 august, printr-o conferință de presă la Casa Fotbalului, începând cu ora 12:00, în sala Nicolae Dobrin. Accesul jurnaliștilor va fi permis începând cu ora 11:00.

Viitoarea națională U21 a României va începe pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia, în luna septembrie. Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 va disputa primele două partide amicale, cu Anglia, pe 3 septembrie, și cu Georgia, pe 7 septembrie. Ambele jocuri se vor disputa pe stadionul Arcul de Triumf.

Toate partidele selecționatei Under 21 a României premergătoare EURO 2023 vor putea fi urmărite la TVR 1.