La debutul lui Adrian Mutu, România Under 21 s-a impus cu 6-0, la Mogoșoaia, într-o partidă de pregătire disputată cu Farul Constanța, formație din Liga 2.

Adrian Mutu a dorit să aibă un stagiu de pregătire cu o lună înainte de debutul oficial pe banca României U21. Timp de 3 zile, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, noul selecționer al reprezentativei de tineret a lucrat intens din punct de vedere tactic, încercând să își impuna filosofia de joc.

Mini-cantonamentul s-a încheiat joi seara, cu un joc de pregătire disputat în compania formației Farul Constanța. Chiar dacă au lipsit 12 dintre tricolorii convocați inițial, plus Itu, menajat, România a controlat jocul încă de la început, iar la pauza a condus cu 2-0. Golurile au fost reușite de Andrei Chindriș, din apropiere, după o lovitură de colț, și de Valentin Costache, șut din unghi, din interiorul careului.

La pauză, Adrian Mutu a efectuat toate înlocuirile, trimițând pe teren 7 jucători noi față de formația de start. România U21 a continuat să conducă jocul și goluri au curs în poarta oaspeților. Mai întâi Ganea a reușit dubla, iar apoi George Cîmpanu, aflat la debutul său în tricoul naționalei U21, l-a imitat.

S-a terminat 6-0 pentru România U21, iar în septembrie urmează dubla cu Finlanda și Malta. Hai, România!

ROMÂNIA U21 – FARUL CONSTANȚA 6-0
Au marcat: A. Chindriș (32), V. Costache (42), Ganea (49, 73), G. Cîmpanu (83, 90)

ROMÂNIA U21: 23. M. Popa (12. Duțu, 46) – 2. Haruț (22. Al. Vodă, 46), 15. Chindriș (13. Screciu, 46), 6. Ghiță-cpt (18. D. Ciobotariu, 46), 3. Opruț (17. Velisar, 46)- 20. A. Ciobanu, 14. M. Marin (5. Băluță, 46), 8. Casap – 10. Cîmpanu, 21. V. Costache (9. G. Ganea, 46), 7. Petrila. Selecționer: Adrian Mutu.

FARUL: 21. Eșanu (12. A. Udeanu, 46) – 30. M. Leca (4. Șt. Cana, 46), 6. V. Lică, 16. I. Ursu (77. M. Chindriș, 62), 97. D. Panait (7. I. Coman, 75) – 17. Vl. Șerbănescu (20. A. Pirciu, 46), 8. M. Antoche-cpt, 23. A. Cruceru, 10. I. Stoica (11. D. Hordouan, 75) – 95. R. Grecu (5. Cararus, 62) – 9. A. Banyoi (18. C. Gherghiceanu, 62). Antrenor: Ianis Zicu.

? 6 august 2020

? 18:40
Cătălin Itu, mijlocașul celor de la CFR Cluj, nu va fi folosit de selecționerul Adrian Mutu în partida din această seară. Itu a acuzat probleme musculare după antrenamentul de miercuri seara, iar Adrian Mutu, după ce s-a consultat cu staff-ul medical, a decis să îl menajeze.

? 14:00
În urmă cu puține minute, înainte de masa de prânz, tricolorii Under 21 și-au ales numerele de pe tricou: 2. Denis Harut, 3. Raul Opruț, 5. Tudor Băluță, 6. Virgil Ghiță, 7. Claudiu Petrila, 8. Carlo Casap, 9. George Ganea, 10. George Cîmpanu, 12. David Duțu, 13. Vladimir Screciu, 14. Marius Marin, 15. Andrei Chindriș, 17. Mihai Velisar, 18. Denis Ciobotariu, 19. Cătălin Itu, 20. Andrei Ciobanu, 21. Valentin Costache, 22. Alexandru Vodă, 23. Mihai Popa

? 12:00
La 10:30, selecționerul Adrian Mutu i-a scos pe jucători la o scurtă ședință de pregătire pe terenul 2 de la Buftea. După ce acesta le-a vorbit câteva minute, fotbaliștii au efectuat o serie de exerciții de activare sub supravegherea preparatorului fizic. Totul a durat aproximativ 30 de minute.

? 10:00
Partida cu Farul Constanța, programată inițial la Buftea, se va disputa la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia. Meciul va începe la ora 20:00.

? 5 august 2020

? 21:00
Cel de-al doilea antrenament al zilei pentru tricolorii U21 a început la ora 19.00. A fost o ședință de pregătire la care s-a lucrat mult cu mingea, selecționerul Adrian Mutu încercând să pună la punct ultimele detalii tactice. La final, jucătorii celor două formații au fost împărțiți în două echipe și au jucat o mini-partidă de fotbal.

? 14:45
Fostul selecționer al reprezentativei U21 i-a vizitat pe tricolori în cantonamentul de la Buftea. Mirel Rădoi, actualul seleționer al primei reprezentative, a asistat la ședința de pregătire din această dimineață. Deoarece nu este testat pentru Covid-19, Mirel Rădoi a urmărit antrenamentul din tribună, fără a intra în contact cu staff-ul și jucătorii.

La finalul antrenamentului s-a salutat cu cei din staff-ul de la Under 21 și, timp de câteva minute, a discutat de la distanță cu foștii săi elevi.

? 12:30
Tricolorii Under 21 au efectuat azi, începând cu ora 10:30, primul antrenament al celei de a doua zile din stagiul de pregătire de la Buftea. Ședința de pregătire a debutat cu o încălzire de 15 minute sub îndrumarea preparatorului fizic, apoi s-a trecut la exerciții de pasare.

Selecționerul Adrian Mutu a intrat între elevii săi și s-a lucrat din nou din punct de vedere tactic, exersându-se trasee de joc. Antrenamentul s-a încheiat la aproximativ 90 de minute de la start cu un joc școală pe o jumătate de teren.

După amiază este programat al doilea antrenament al zilei.

? 4 august 2020

? 20:30
Marți seara, Adrian Mutu a condus primul antrenament din funcția de selecționer U21.

Ședința de pregătire a durat aproximativ 90 de minute, lucrându-se în special tactic. Cătălin Itu, de la CFR Cluj, având în vedere că a jucat luni seara, s-a pregătit sepărat, alături de preparatorul fizic Vlad Nicoară.

La finalul antrenamentului, Marian Aioani a părăsit cantonamentul, la solicitarea clubului Chindia Târgoviște. De asemenea, convocați pentru această acțiune, Alex Pașcanu și Alex Mățan de la Voluntari și Jovan Markovic de la Clinceni nu s-au mai prezentat la lot. Astfel, Adrian Mutu are la dispoziție 19 jucători.

? 16:30
La Centrul Național de Fotbal de la Buftea, unde azi s-a reunit lotul Under 21 pentru un stagiu de pregătire, a ajuns și Denis Ciobotariu. Selecționerul Adrian Mutu a decis aseară să completeze lotul cu fundașul celor de la CFR Cluj.

2 august 2020

Selecționerul Adrian Mutu a efectuat câteva modificări în lotul convocat pentru stagiul de pregătire de la Buftea. Astfel, Constantin Dima, Andrei Rațiu și Vlad Dragomir nu vor mai fi prezenți, în locul lor fiind chemați Tudor Băluță (Brighton) și Alexandru Vodă (FC Hermannstadt).

Lotul convocat:

Portari: David Duțu (Turris-Oltul Turnu Măgurele), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (FC Rapid 1923);

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal, Spania), Denis Haruț, Andrei Chindriș (ambii FC Botoșani), Virgil Ghiță (Viitorul), Alexandru Pașcanu (FC Voluntari), Constantin Dima (Astra), Mihai Velisar (Gaz Metan), Raul Opruț, Alexandru Vodă (ambii Hermannstadt), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);

Mijlocași: Marius Marin (Pisa, Italia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Vlad Dragomir (Perugia, Italia), Valentin Costache, Claudiu Petrila, Cătălin Itu (toți CFR Cluj), Andrei Ciobanu, Carlo Casap (ambii Viitorul), Alexandru Mățan (FC Voluntari), George Cîmpanu (FC Botoșani), Tudor Băluță (Brighton);

Atacanți: Jovan Markovic (Academica Clinceni), George Ganea (FC Viitorul).

? 28 iulie 2020

Având în vedere refuzul clubului FCSB de a pune la dispoziție jucătorii pentru acțiunea U21, precum și accidentarea lui Radu Boboc de la Viitorul, selecționerul Adrian Mutu a fost nevoit să modifice convocările inițiale.

Lotul convocat:

Portari: David Duțu (Turris-Oltul Turnu Măgurele), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (FC Rapid 1923);

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal, Spania), Denis Haruț, Andrei Chindriș (ambii FC Botoșani), Virgil Ghiță (Viitorul), Alexandru Pașcanu (FC Voluntari), Constantin Dima (Astra), Mihai Velisar (Gaz Metan), Raul Opruț (Hermannstadt);

Mijlocași: Marius Marin (Pisa, Italia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Vlad Dragomir (Perugia, Italia), Valentin Costache, Claudiu Petrila, Cătălin Itu (toți CFR Cluj), Andrei Ciobanu, Carlo Casap (ambii Viitorul), Alexandru Mățan (FC Voluntari), George Cîmpanu (FC Botoșani);

Atacanți: Jovan Markovic (Academica Clinceni), George Ganea (FC Viitorul).

? 24 iulie 2020

Programat inițial să aibă loc la Mogoșoaia, cantonamentul selecționatei U21 se va desfășura la CNF Buftea, în perioada 4-6 august, iar meciul amical cu Farul Constanța se va disputa pe 6 august. Decizia a fost luată dupa ce hotelul de la Mogoșoaia a intrat în carantină pentru 14 zile.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În perioada 3-5 august 2020, selecționerul reprezentativei Under 21 a României, Adrian Mutu, a decis să organizeze un stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, unde e programat și un meci amical cu Farul Constanța.

Reunirea va avea loc la Mogoșoaia, luni, 3 august, unde cei 23 de jucători vor rămâne sub comanda lui Adrian Mutu pentru 3 zile, până pe 5 august, când e programată partida de pregătire cu Farul Constanța.

Lotul convocat inițial pentru această acțiune:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (FC Rapid 1923);

Fundași: Radu Boboc, Virgil Ghiță (ambii Viitorul), Denis Haruț, Andrei Chindriș (ambii FC Botoșani), Alexandru Pașcanu (FC Voluntari), Constantin Dima (Astra), Mihai Velisar (Gaz Metan), Raul Opruț (Hermannstadt);

Mijlocași: Marius Marin (Pisa, Italia), Vlad Dragomir (Perugia, Italia), Olimpiu Moruțan, Darius Olaru (ambii FCSB), Andrei Ciobanu, Carlo Casap (ambii Viitorul), Alexandru Mățan (FC Voluntari), George Cîmpanu (FC Botoșani);

Atacanți: Dennis Man, Florinel Coman, Adrian Petre (toți FCSB), George Ganea (FC Viitorul).

Federația Română de Fotbal monitorizează evoluția COVID-19 la nivel național și, în cazul în care situația o va impune, acțiunea ar putea fi reprogramată sau chiar anulată.

Preliminariile pentru EURO 2021 se vor disputa în septembrie, octombrie și noiembrie 2020. Cele nouă câștigătoare ale grupelor, precum și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021.

Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Inițial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formații clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

Clasamentul Grupei 8

Danemarca 5 5 0 0 13-5 15
ROMÂNIA 5 3 1 1 11-3 10
Finlanda 5 2 1 2 8-6 7
Ucraina 4 1 0 3 6-8 3
Irlanda de Nord 5 0 3 2 2-6 3
Malta 4 0 1 3 1-13 1

 

Naționala U21 a României ocupă locul secund în grupa 8. Campania de calificare se va încheia acum în luna noiembrie 2020, pe teren propriu, contra Danemarcei, liderul actual al grupei. Partida trebuia să se dispute în luna martie, însă UEFA a reprogramat-o.

Programul tricolorilor U21 în preliminarii EURO 2021:

6 septembrie 2019: Ucraina – Finlanda 0-2, Irlanda de Nord – Malta 0-0
10 septembrie 2019: Ucraina – Malta 4-0, Finlanda – Irlanda de Nord 1-1,
Danemarca – România 2-1
10 octombrie 2019: Finlanda – Malta 4-0, Danemarca – Irlanda de Nord 2-1,
România – Ucraina 3-0
14 octombrie 2019: Finlanda – Danemarca 0-1, România – Irlanda de Nord 3-0
14 noiembrie 2019: România – Finlanda 4-1
15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca 2-3
19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România 0-0, Danemarca – Malta 5-1
4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România
8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
noiembrie 2020: Malta – Ucraina
noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Sponsorii selecționatei Under 21: Telekom, Timișoreana, Fortuna, Penny și Joma.