– Alex, felicitări pentru premiul obținut. Cât de important este pentru tine acest trofeu?
– Trofeul acodat de Academie îmi dă multă încredere, având în vedere că în trecut a fost câștigat de jucători care au ajuns să evolueze la prima echipă a lui Leicester, precum Ben Chillwel, Jeffrey Shlupp sau Andy King. Acest premiu mă face să cred că sunt pe drumul cel bun în cariera mea.

– Cum a fost actualul sezon pentru tine, ai jucat pentru formația U23 a lui Leicester, dar și în UEFA Youth League?
– Am avut un sezon foarte aglomerat și greu în care am jucat peste 3.000 de minute în opt competiții oficiale diferite cu patru echipe diferite, aici incluzând și meciuri pentru echipa națională U19 a României. Am muncit mult, dar și cu multă determinare pentru a prinde un loc în fiecare echipă, mai ales că este o concurență extrem de mare la fiecare formație.

– Ai doar 18 ani, dar ținând cont că ai fost deja promovat la echipa de club, te gândești din ce în ce mai mult și la debutul în Premier League?
– Cele mai multe partide din acest sezon le-am jucat pentru echipa de U23 a lui Licester alături de fotbaliști de la prima echipă prin care am simțit duritatea meciurilor, dar am și acumulat multă experiență. Debutul în Premier League nu țtiu când va veni, dar sunt încrezător că dacă am să merg pe aceeași linie și am să muncesc la fel, atunci cu siguranță acel moment nu este prea departe.

– Pentru echipa U21 a României urmează startul preliminariilor pentru CE 2019, ești pregătit pentru această campanie de calificare?
– Mă bucur că mi s-a dat șansa de a ajunge la echipa națională de tineret a României. Toată copilăria mi-am dorit să joc și să câștig meciuri pentru România. Acum pot să pun și eu umărul și împreună cu ceilalți băieți din actuala generație, să reușim să fim o echipă, să ne unim forțele pentru același ideal. Avem niște jucători foarte talentați și dacă reușim să fim o adevărată echipă, atunci cu siguranță ne vom atinge obiectivele.

– Care este diferența dintre fotbalul din Anglia și cel din România?
– În viziunea mea, meciurile sunt un spectacol, iar un spectacol are nevoie de public. Cred că asta este cea mai mare diferență între România și Anglia, lipsa suporterilor din tribune. În Anglia, fanii vin la stadion pentru a fi cât mai aproape de de favoriții lor. Pe teren, jocul dur, rapid și corect face difernța.