Naționala României de juniori sub 19 ani a efectuat astăzi ultimul antrenament înaintea Turului de Elită pentru calificarea la Campionatul European din Ungaria.

Au participat 21 de jucători. La finalul ședinței de pregătire, Ștefan Iovan a renunțat la doi dintre ei. Este vorba de Razdan Florin și Alexandru Târnovan. Sunt chiar fotbaliștii convocați pe ultima sută de metri, după refuzul Romei de a le permite lui Bălașa și Boldor să se prezinte la Mogoșoaia. Portarul Fejer Bela nu a fost nici el inclus în lotul definitiv de 18 trimis la UEFA, dar rămâne în cantonament pentru orice eventualitate.

Antrenamentul de astăzi a durat 90 de minute, iar la final a fost organizată o conferință de presă la care au participat Ștefan Iovan, Ionuț Mitriță și Alexandru Tudorie.

Ștefan Iovan: „Mă bucur că am avut o săptămână de pregătire cu aproape toți jucătorii in cantonament. A lipsit Cristi Manea, dar el și-a făcut intens antrenamentul cu prima reprezentativă. Avem un lot bun și cred că, la cum arătăm acum, ne putem bate cu orice echipă din Europa. Este foarte important la un asemenea turneu să începem cu o victorie. Avem obligația să terminăm pe primul loc. Ar fi și o onoare pentru toți să ducem România la turneul final. Suntem avantajați de faptul ca aproape toți jucătorii noștri au prins meciuri în prima ligă. Este o generație bună și avem mari speranțe. Totuși, nu va fi ușor. Fiecare adversar a ajuns aici din grupe puternice, așa că trebuie sa avem mare grijă”.

Ionuț Mitriță: „Ne-am pregătit numai cu gândul la calificare. Suntem un grup unit. Avem mare încredere. Mulți ne-am maturizat în meciurile de seniori din Liga 1, iar acest detaliu cred ca va fi important”.

Alexandru Tudorie: „Avem un mare avantaj prin faptul că jucăm acasă. Sunt optimist pentru că observ că suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Toți suntem conștienți cât ne poate ajuta o participare la un Campionat European. Cota noastră ar crește imediat. Prin multă muncă vom ajunge unde ne-am propus”.     

Mâine, la ora 21.00, România debutează împotriva Austriei. Jocul va fi la Mogoșoaia.