Selecționerul reprezentativei Under 19 a României, Ștefan Iovan, s-a declarat mulțumit la finalul meciului cu Bulgaria (2-0), ultimul înaintea participării la Turul de Elită din iunie.

Sunt mulțumit de joc, dar și mai mulțumit de efortul depus de jucători. Mă bucur că am avut posesia superioară și că, în general, jucătorii au respectat sarcinile stabilite înaintea jocului. S-a simțit că au apărut 2-3 jucători noi în echipă, iar până la Turul de Elită vor mai apărea încă patru. Cel mai mult mă bucură faptul că voi avea lotul la dispoziție 7 zile înaintea Turului de Elită, sunt optimist că vom forma o echipă competitivă și că noi vom fi cei calificați la Campionatul European”, a declarat Ștefan Iovan la finalul meciului de la Mogoșoaia.

E o grupă accesibilă, avem cele mai mari șanse de calificare la Euro. Formăm o generație de jucători talentați, sper să ne calificăm”, a precizat și Dorin Rotariu, atacantul naționalei U19. ”Suntem optimiști că ne vom califica la Euro, dar avem mult de muncă”, a completat Vasile Nicolae, și el component al selecționatei pregătite de Ștefan Iovan.

Partida de astăzi cu Bulgaria a fost ultimul joc amical premergător participării la jocurile Turului de Elită al Campionatului European U19, ediția 2013-2014, programate la CTN Mogoșoaia și CTN Buftea în zilele de 5, 7 și 10 iunie a.c. Atunci, adversare vor fi naționalele Austriei, Rusiei și Norvegiei.