Astăzi, antrenorii celor patru echipe participante la Turul de Elită au anunțat loturile de 18 jucători pentru ultima fază de calificare la Campionatul European Under 19. În grupa a șasea, care va avea loc la Mogoșoaia și Buftea, se află România, Rusia, Austria și Norvegia.

Antrenorul Ștefan Iovan a fost nevoit să accepte situația jucătorilor Romei. Boldor și Bălașa au rămas în Italia pentru finalele campionatului Primavera. În plus, la antrenamentul de marți s-a accidentat atacantul timișorean Cristi Bărbuț. A suferit o leziune musculară și nu poate participa la turneu. Cristi Manea, așa cum se știe, a fost convocat la prima reprezentativă și ajunge abia mâine în cantonamentul juniorilor.

În aceste condiții, iată ce jucători a ales Ștefan Iovan pentru Turul de Elită:

Portari: Valentin Cojocaru (Steaua) și Răzvan Petrariu (SC Bacău).

Fundași: Cosmin Achim (CS Voluntari), Robert Băjan (Farul) , Denis Dumitrașcu (FC Râmnicu Vâlcea), Cristi Manea (Viitorul) , Andrei Răuță (Guingamp) și Vasile Nicolae (Rapid).  

Mijlocași: Răzvan Marin (Viitorul), Ionuț Mitriță (Viitorul), Ionuț Șerban (Dinamo), Alexandru Tudorie (Oțelul), Bogdan Vasile (Viitorul) și Ionuț Vână (Viitorul).

Atacanți: Alexandru Păun (CFR Cluj), Dorin Rotariu (Dinamo), Doru Popadiuc (Ceahlăul) și George Pușcaș (Inter Milano).

Al treilea portar din lot, Fejer Csongor Bela rămâne în cantonamentul de la Mogoșoaia, pentru orice eventualitate.

Toate partidele României sunt programate la Mogoșoaia.

Iată programul complet al Turului de Elită, grupa a șasea:

Joi 5 iunie, ora 18.30 (Buftea) Rusia- Norvegia

Joi 5 iunie, ora 21.00 (Mogoșoaia) România-Austria

Sâmbătă 7 iunie, ora 18.30 (Mogoșoaia) Rusia- România

Sâmbătă 7 iunie, ora 21.00 (Buftea) Norvegia- Austria

Marți 10 iunie, ora 19.00 (Buftea) Austria- Rusia

Marți 10 iunie, ora 19.00 (Mogoșoaia) România- Norvegia

La Campionatul European, programat între 19 și 31 iulie în Ungaria, merge prima echipă din grupă. Până în acest moment s-au calificat: Ucraina, Bulgaria, Israel, Serbia și Portugalia. În grupa a cincea, mâine se joacă meciul decisiv dintre Germania și Spania.