Săptămâna a debutat pentru naţionala Under 19 cu o şedinţă de instruire cu Alexandru Deaconu, vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. A urmat o şedinţă foto cu jucătorii şi staff-ul tehnic, încheiată cu o sesiune de declaraţii acordate reprezentanţilor presei.

Selecţionerul Andrei Spier a venit la întâlnirea cu presa însoţit de fundaşii Alin Dudea şi Cristi Manea, precum şi de mijlocaşul Alexandru Cicâldău, acesta din urmă fiind căpitanul naţionalei Under 19.

"Avem adversari puternici la acest turneu, cu un plus pentru Austria, care are avantajul terenului propriu. Dar am încredere în băieți că vom avea evoluții bune", a declarat Spier. Optimismul selecţionerului a fost reflectat şi de declaraţiile celor trei jucători care au fost prezenţi la sesiunea de declaraţii.

Programul de luni al tricolorilor a continuat cu un antrenament în care s-a pus accentul pe factorul fizic. După masa de prânz şi o pauză de odihnă, a urmat o şedinţă video de analiză. Lotul final de 18 jucători care va reprezenta România la Turul de Elită din Austria va fi anunţat în după amiaza zilei de 22 martie.

Debutează contra Cehiei

Pentru a se califica la turneul final al EURO 2016, care se va disputa în perioada 11-24 iulie în Germania, reprezentativa pregătită de Andrei Spier va trebui să ocupe locul 1 în grupa din care mai fac parte Cehia, Slovacia şi Austria. Cele şapte câștigătoare ale grupelor din Turul de Elită vor fi prezente în ultima fază a competiției, alături de Germania, ţara organizatoare a EURO U19.

Iată şi programul oficial al ”tricolorilor” la Turul de Elită, care vor sta pe perioada turneului în localitatea Bad Waltersdorf: 

► 24.03.2016, ora 12:00 (ora României): Cehia – România
► 26.03.2016, ora 16:30 (ora României): România – Austria
► 29.03.2016, ora 19:00 (ora României): Slovacia – România

Primele două partide se vor disputa pe stadionul Thermen din Bad Waltersdorf, iar ultima se va juca pe stadionul SV Rohrbach din Rohrbach an der Lafnitz.