În luna decembrie, reprezentativele de juniori Under 19 și Under 17 ale României își vor afla adversarii pentru campania de calificare din anul viitor.

La Under 19, România este una dintre cele 52 de echipe care vor evolua în prima fază din preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018. Tragerea la sorți pentru turul inaugural va avea loc în 13 decembrie 2016, de la ora 11:00 (ora României), la Nyon.

Iată cum arată cele patru urne valorice:

Urna A: Austria, Germania, Anglia, Franța, Ucraina, Rusia, Serbia, Olanda, Italia, Belgia, Cehia, Croația, Turcia;
Urna B: Israel, Muntenegru, Georgia, Danemarca, Suedia, Slovacia, Elveția, Scoția, Grecia, Irlanda, Polonia, Slovenia, Bulgaria;
Urna C: Norvegia, Țara Galilor, Lituania, Bosnia-Herțegovina, România, Ungaria, Macedonia, Luxemburg, Estonia, Letonia, Islanda, Irlanda de Nord, Azerbaidjan;
Urna D: Cipru, Armenia, Belarus, Albania, Malta, Moldova, Andorra, Liechtenstein, Insulele Feroe, Gibraltar, Kazahstan, San Marino, Kosovo.

Vor fi alcătuite 13 grupe din câte 4 formații (în fiecare serie va fi câte o reprezentativă din cele patru urne). Gazda fiecărei grupe va fi stabilită după tragerea la sorți, iar meciurile se vor disputa în toamna anului 2017. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 se vor califica în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

În turul de elită (fază în care Spania și Portugalia sunt calificate direct), programat în primăvara anului 2018, vor fi șapte serii din câte patru formații. Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în Campionatul European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018. O parte dintre echipele care vor evolua în turneul final se vor califica în ediția din 2019 a Cupei Mondiale pentru tineret Under 20.

Formațiile care vor participa în preliminariile și în turneul final EURO 2018 vor fi alcătuite din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 1999.

La Under 17, în urna B 

România și alte 51 de reprezentative vor juca în prima fază din preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 17 – Anglia 2018. Tragerea la sorți a grupelor din turul inaugural va avea loc în 13 decembrie 2016, de la ora 10:00 (ora României), la Nyon.

Iată cum arată cele patru urne valorice:

Urna A: Olanda, Spania, Franța, Scoția, Austria, Rusia, Italia, Cehia, Serbia, Belgia, Polonia, Bosnia-Herțegovina, Irlanda;
Urna B: Croația, Grecia, Ucraina, Elveția, Suedia, Danemarca, Slovenia, Turcia, Islanda, România, Țara Galilor, Georgia, Slovacia;
Urna C: Israel, Bulgaria, Norvegia, Belarus, Letonia, Estonia, Cipru, Ungaria, Irlanda de Nord, Finlanda, Albania, Lituania, Moldova;
Urna D: Macedonia, Muntenegru, Azerbaidjan, Armenia, Luxemburg, Insulele Feroe, Liechtenstein, San Marino, Gibraltar, Andorra, Malta, Kazahstan, Kosovo.

Vor fi alcătuite 13 grupe din câte 4 formații (în fiecare serie va fi câte o reprezentativă din cele patru urne). Gazda fiecărei grupe va fi stabilită după tragerea la sorți, iar meciurile se vor disputa în toamna anului 2017. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cele mai bune patru dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 se vor califica în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

În turul de elită (fază în care Germania și Portugalia sunt calificate direct), programat în primăvara anului 2018, vor fi opt serii din câte patru reprezentative. Echipele care se vor clasa pe locul 1 și cele mai bune șapte dintre formațiile care se vor clasa pe locul 2 se vor califica în Campionatul European pentru juniori Under 17 – Anglia 2018. Reprezentativele care vor participa în preliminariile și în turneul final EURO 2018 vor fi alcătuite din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001.