Aflat din 2013 la Inter, Răzvan evoluează în primul rând ca fundaș central. ”Am început fotbalul ca mijlocaș ofensiv, acum pot juca atât în centrul apărării, cât și în centrul liniei de mijloc. De fapt, joc în funcție de adversarul întâlnit și de sistemul ales de antrenor”, ne-a explicat fotbalistul în vârstă de 18 ani.

La echipa națională Under 18 (din actualul sezon, Under 19), unde a revenit în această primăvară pentru amicalul cu Danemarca, scor 0-0, Răzvan a lăsat o impresie excelentă. ”Atmosfera este foarte bună la echipa națională, și aici vorbesc și despre antrenori, și despre colegi”, a punctat internaționalul de juniori.

Selecționerul Andrei Spier: ”Ne bucurăm mult că vom profita de experiența lui”

”Este un jucător serios, puternic, are viteză bună, un joc de cap bun. Îi place să construiască, este un jucător potrivit pentru duelurile din ultima linie, care trebuie câștigate pe baza vitezei si a forței. Este combativ și își păstrează calmul inclusiv în situațiile dificile. Are o cotă mică de greșeli, o talie bună de fundaș central, este polivalent”, l-a caracterizat Andrei Spier, antrenorul actualei naționale Under 19.

”A jucat titular la națională la primul meci la care l-am convocat, ne bucurăm mult că pe viitor vom putea profita și noi de experiența acumulată de Răzvan prin munca de la Inter cu Roberto Mancini”, a mai spus selecționerul echipei Under 19, categorie care în luna noiembrie va începe calificările pentru Campionatul European de anul viitor.


A jucat șase amicale la seniorii lui Inter în această vară

După câștigarea titlului de campion de juniori în Italia, promovarea la tineretul lui Inter și convocarea la națională, Răzvan Popa a fost inclus în această vară în lotul primei echipe de către antrenorul Roberto Mancini. Acesta l-a folosit în șase meciuri amicale, inclusiv în partidele din turneul desfășurat în China.

”Am jucat acolo cu Bayern, Milan și Real. A fost greu în China, pentru că temperaturile erau de 34-35 de grade, iar umiditatea foarte ridicată. Dintre adversari, cel mai dificil oponent a fost Bayern Munchen”, ne-a explicat Răzvan.

”În septembrie încep campionatul Primavera, avem un grup foarte bun, format din foștii campioni naționali de la Allievi din 2014 și câștigători ai Turneului de la Viareggio din 2015. La echipa mare sunt chemat în permanență să fac antrenamente. Eu însă aștept, pentru că știu că tranziția de la tineret la seniorii lui Inter se face cu mare atenție”, a mai declarat cel care a debutat în Liga I la vârsta de 15 ani, la Sportul Studențesc, acolo unde antrena Daniel Isăilă, actualul secund de la echipa națională a României. ”Mi-a plăcut foarte mult de Isăilă ca antrenor și ca om”, a mai ținut să sublinieze Răzvan Popa.

Meciurile amicale jucate de Răzvan Popa la Inter în această vară:
– 4-3 cu Stuttgarter Kickers (a intrat în min. 46)
– 4-2 cu Carpi (a intrat în min. 46)
– 0-1 cu Bayern Munchen (a intrat în min. 67)
– 0-1 cu AC Milan (titular, a ieșit în min. 76)
– 0-3 cu Real Madrid (a intrat în min. 82)
– 0-1 cu Sassuolo (integralist, meciul a durat 45 de minute)

Inedit

* Răzvan a debutat în Liga I la vârsta de 15 ani, pe 17 martie 2012, în victoria Sportului Studențesc cu Dinamo, scor 3-1.
* Înainte de a semna cu Inter, s-a aflat pe lista lui Chelsea și a lui Olympique Lyon.
* Cel mai bun prieten al său este coechipierul Andrei Radu, portar aflat și el în lotul lui Inter Milano.

Carte de vizită

Nume: Răzvan Ștefan Popa
Data și locul nașterii: 4 ianuarie 1997, București
Posturile pe care joacă: fundaș central, mijlocaș central
Cluburi la care a evoluat: Sporting Râmnicu Vâlcea (2004-2007), Steaua București (2007-2011), Sportul Studențesc (2011-2013), Internazionale Milano (din 2013)
Palmares: campion de juniori al României cu Steaua (2007, 2010), campion de juniori al Italiei cu Inter Milano (2014)


CĂTĂLIN PARFENE, DEPARTAMENTUL DE SCOUTING (scouting extern)
Foto: arhivă personală