Tricolorii U19 vor disputa în perioada 23-29 martie meciurile din grupa decisivă pentru calificarea la Campionatul European. Partidele vor fi live pe YouTube FRF TV!

Naționala Under 19 a României va juca în această lună pentru un loc la EURO U19 din Slovacia. Tricolorii vor evolua la Turul de Elită în perioada 23 – 29 martie, în Croația, acolo unde vor mai întâlni, pe lângă țara gazdă, Georgia și Islanda.

Dan Sîrbu, căpitanul României U19 și jucătorul cu profil defensiv al Farului Constanța, prezent pe teren cu echipa de seniori chiar în ultima etapă de Liga 1!, prefațează turneul.

 • Dan, cum te simți cu o zi înainte de startul turneului și cum îi simți și pe coechipierii tăi, din postura de căpitan? 
 • Suntem foarte motivați, nivelul de încredere e ridicat. Gândește-te că noi am așteptat 4 ani, practic, să fim prezenți la un turneu final. Pandemia ne-a ratat șansa de a participa la Turul de Elită U17, cu generația noastră. Deși ne calificasem, pandemia a anulat competiția. Așa că, atât eu, cât și colegii mei, abia așteptăm să înceapă meciurile și să continuăm povestea noastră. Pentru că am muncit mult pentru asta!
 • Cum vezi adversarii și șansele noastre la locul 1?
 • Chiar cred că putem câștiga această grupă și să ne calificăm! Nu ne-am concentrat extraordinar de mult pe Croația și Islanda, ci pe Georgia, cum cred că era și firesc. E primul meci, e clar nevoie de victorie. Într-un format cu 3 meciuri decisive, victoria cred că e esențială în primul meci. Și putem să o obținem, putem! Avem un grup valoros, suntem pregătiți mental, e șansa noastră.
 • Cum e să fii căpitanul României la această vârstă?
 • Să știi că mi-am dorit de mic asta, am visat cu ochii deschiși. Bine, în paralel am muncit extraordinar de mult, nu a fost doar așa, un vis, o iluzie. Dar chiar mi-am propus să ajung cândva căpitanul României și uite că am reușit! Acum, deja, o abordez doar ca pe o etapă, știu că totul trebuie să crească, și munca, și obiectivele, tot. E o mândrie care nu cred că poate fi descrisă în cuvinte.
 • Ce mesaj ai pentru suporterii români care vor urmări partidele voastre pe FRF TV?
 • Să credeți în noi așa cum și noi credem în noi! Să fiți siguri că vom lupta în fiecare secundă, cu tot ce avem mai bun în noi! Suntem mândri să vă reprezentăm și sperăm să ne bucurăm împreună la EURO!

PROGRAMUL TURULUI DE ELITĂ – MECIURILE ROMÂNIEI, LIVE PE YOUTUBE FRF TV!

În urma Turului de Elită vor obține calificarea la EURO câștigătoarele celor 7 grupe. Așadar, doar locul 1 din grupa noastră înseamnă calificare! Celor 7 câștigătoare de grupe li se va alătura țara gazdă, Slovacia. Turneul final va avea loc în perioada 18 iunie – 1 iulie 2022.

Miercuri, 23 martie

 • Croația – Islanda, ora 13:00, Branko Čavlović-Čavlek (Karlovac)
 • România – Georgia, ora 16:30, Gradski stadium Velika Gorica (Velika Gorica)

Sâmbătă, 26 martie

 • Croația – România, ora 13:00, Branko Čavlović-Čavlek (Karlovac)
 • Georgia – Islanda, ora 16:30, Gradski stadium Velika Gorica (Velika Gorica)

Marți, 29 martie

 • Georgia – Croația, ora 13:00, Branko Čavlović-Čavlek (Karlovac)
 • Islanda – România, ora 13:00, Gradski stadium Velika Gorica (Velika Gorica)

LOTUL ROMÂNIEI

Portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Aleksandar Mitrovici (Genoa/Italia), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl/Austria)

Fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Gabriel Dănuleasa (Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Dan Sîrbu (Farul Constanța), Botond Gergely (FK Csikszereda), Costin Amzar (SC Dinamo 1948)

Mijlocași: Andrei Pandele (FC Metaloglobus), Mihai Luca (S.P.A.L./Italia), Nicolas Popescu (Farul Constanța), Ștefan Bodișteanu (Farul Constanța), Albert Hofman (Universitatea Cluj), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Răzvan Tănasă (Farul Constanța), Andrei Doru (Politehnica Timișoara)

Atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța)