Reprezentativa Under 19 a României care va evolua în 2021 la Campionatul European găzduit de țara noastră se reunește duminică, 30 august, pentru un stagiu de pregătire care se va încheia pe 7 septembrie.

Este doar a doua acțiune a tinerilor tricolori în acest an. În februarie, înaintea impunerii restricțiilor din cauza pandemiei, naționala U19 a participat la turneul La Manga din Spania, alături de Norvegia, Portugalia și Turcia, încheind competiția amicală pe poziția a doua.

Pentru cantonamentul din septembrie, selecționerul Daniel Oprescu i-a convocat pe următorii:

Portari: Răzvan Sava (Lecce), Otto Hindrich (CFR Cluj)

Fundași: Darius Grosu (FC Viitorul Constanța), Andrei Iana (CSM Slatina), David Tălmaciu (ACS Kids Tâmpa Brașov), Mădălin Pascu (ACS Sportul Chiscani), Ionuț Mitran (Universitatea Craiova), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Nicolae Sima (Turris-Oltul Turnu Măgurele), Alexandru Pantea (FCSB)

Mijlocași: Ștefan Stefanovici (Sporting Juniorul Vaslui), Ovidiu Perianu (FCSB), Constantin Grameni (FC Viitorul Constanța), Soma Casiadi-Bako (AFK Csikszereda), Botond Szondi (AFK Csikszereda), Marian Danciu (Universitatea Craiova), Ioan Borcea (Dinamo), Ahmed Bani (Dinamo), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (FC Viitorul Constanța)

Atacanți: Louis Munteanu (FC Viitorul Constanța), Ianis Stoica (CSM Slatina)

Întrucât anumite restricții de călătorie au dus la anularea participării la un turneu internațional, naționala U19 se va pregăti în țară pe toată durata cantonamentului. Tricolorii vor disputa, la Buftea, și un meci de verificare în fața echipei de seniori a lui FC Voluntari. Accesul reprezentanților media nu va fi permis.

Euro U19 din 2021 la care România este calificată din oficiu în calitate de gazdă, va reuni 8 echipe, urmând să se dispute un total de 15 partide. Turneul va debuta pe data de 30 iunie 2021, iar finala competiției se va desfășura pe 13 iulie.