Cu o lună înaintea începerii turneului final al Campionatului European „Under 19”, internaționalul de juniori Sebastian Remeș, de la Honved Budapesta, a oferit un interviu site-ului www.frf.ro. În ultimul meci oficial jucat pentru gruparea maghiară, fundașul central în vârstă de 19 ani a înscris un gol la satelitul Honved II.

* Sebastian, ai încheiat de curând un sezon excelent la Honved, în care ai fost promovat la echipa de seniori, ai jucat titular meci de meci la satelitul din liga a doua și ai câștigat titlul de campion cu formația de juniori…

Să le luăm pe rând. La echipa „Under 19” a lui Honved am jucat mai puțin, dar am fost pe teren în ultima etapă, în derby-ul cu MTK, când aveam nevoie de victorie ca să devenim campioni și am câștigat cu 2-1 în deplasare. La satelit am avut un început destul de bun, apoi în iarnă a plecat antrenorul, au venit mulți jucători mai în vârstă și, ca urmare, au evoluat din ce în ce mai puțini copii formați la academia clubului. De multe ori, eram doar doi-trei. Din păcate, schimbările acestea au avut urmări în rezultate, așa că acum Honved II trebuie să joace un baraj pentru menținerea în liga secundă…

* Cum a fost saltul la echipa de seniori?

La seniori am fost promovat în iarnă. Cum am venit din vacanță, am fost convocat la pregătirile primei echipe, alături de alți juniori de la academie. Am fost doar rezervă la două meciuri din campionat, pentru că echipa a avut în acest sezon un parcurs mai puțin strălucit și era mai dificil să se facă experimente, mai ales în centrul defensivei, acolo unde joc eu.

* Continui la seniori în sezonul viitor?

Eu mă pregătesc cu echipa mare. Acum însă, dat fiind faptul că sunt în lotul lărgit pentru Europeanul de juniori, nu o să pot juca nici la satelit în baraj și nu o să fac nici pregătirea de vară cu prima echipă.

 

„Să facem România să fie mândră de noi!”

 

* Pentru că ai pomenit de Campionatul European „Under 19” din această vară, cum ți se pare grupa României?

Cred că e o grupă destul de accesibilă, așteptările sunt destul de mari și ele, iar noi suntem încrezători.

* Ce știi despre adversari?

Pe Cehia o cunosc cel mai bine, mai ales că am jucat împotriva ei cu ceva timp în urmă. Atunci i-am bătut cu 1-0 într-un turneu amical, dar am înțeles că au crescut mult în valoare. Irlanda este reprezentanta fotbalului britanic, în forță, iar despre greci știu că sunt foarte compacți. Sper din tot sufletul să facem România să fie mândră de noi!

* La acest turneu final vor lipsi, din cauza unor accidentări, doi fundași valoroși: Sergiu Moga, coechipierul tău de la Honved, și Raul Guzu, căpitanul lui Paderborn…

Fiecare dintre ei reprezintă o pierdere mare pentru națională. Am jucat și mă înțeleg bine cu amândoi, le doresc să revină cât mai repede. Moga s-a operat la cel mai bun doctor din Ungaria și deja a început alergările săptămâna trecută.

 

* Preluarea informațiilor din acest interviu este posibilă doar cu citarea sursei, www.frf.ro

Foto: honvedfc.hu

Contact: catalin.parfene@frf.ro