Aceasta este ultima acțiune a reprezentativei formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 1999 înainte de Turul de Elită din luna martie, ultima rundă dinaintea Campionatului European care va avea loc în Finlanda în această vară. 

La Turneul de Elită, găzduit de România, naționala noastră va juca împotriva Serbiei (21 martie), Suediei (24 martie) și Ucrainei (27 martie).

Înaintea plecării în Spania, selecționerul naționalei U19, Adrian Boingiu, a oferit un interviu pentru FRF TV.

„Nu pot avea la dispoziție mulți dintre jucătorii care se vor regăsi la turneul din martie, dar această acțiune poate fi definitorie pentru două-trei poziții în echipă. Mizăm pe grupul de jucători care a fost prezent și la calificările din Grecia, băieții se cunosc bine, joacă împreună de mai bine de trei ani”, a declarat Adrian Boingiu, selecționerul României U19.

„Echipa noastră are calitatea și forța necesare pentru a ajunge la Campionatul European. Cu toate acestea, nu aș vrea să ne credem deja calificați. Va fi o grupă echilibrată”, a mai spus tehnicianul care i-a descris pe viitorii adversari de la Turul de Elită: „Serbia este caracterizată prin luptă și determinare, Ucraina are calitate tehnică, viteză, iar Suedia este o echipă puternică, imprevizibilă indiferent de adversarul pe care îl întâlnește”.

VEZI INTERVIUL INTEGRAL LA FRF TV

Selecționerul Adrian Boingiu a convocat 21 de jucători pentru această acțiune:

Portari: Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Alexandru Costache (Concordia Chiajna)

Fundași: Robert Neciu (FC Viitorul), Ștefan Pădureț (CSA Steaua), Ricardo Grigore (FC Dinamo), Robert Bogdan (Juventus București), Denis Haruț (ACS Poli Timișoara), Andrei Trușescu (AS Roma)

Mijlocași: Vlad Dragomir (FC Arsenal), Denis Drăguș (FC Viitorul Constanța), Marco Dulca (Swansea), Liviu Gheorghe (FC Dinamo), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Claudiu Micovschi (FC Genoa), Radu Bîrzan (FC Argeș), Ion Gheorghe (FC Dinamo), George Merloi (Rennes), Andrei Cordea (Novara Calcio), Radu Vidrășan (FC Viitorul),

Atacanți: Cătălin Barbu (FC Argeș), Andrei Sîntean (Slavia Praga)