În vârstă de 52 de ani, antrenorul care a lucrat alături de Arsene Wenger și Bora Milutinovic dezvăluie ce le va transmite jucătorilor pe care îi va convoca la lot și spune că ”obiectivul nostru este să ajungem în topul european și mondial!”.

– Domnule Isac, dintre cei patru noi selecționeri sunteți singurul care va avea de înfruntat calificări în toamnă. Simțiți presiune?
– Îmi place presiunea, face parte din meserie, fără presiune nu pot să trăiesc! Într-adevăr, va fi o perioadă mai grea în care va trebui să construim o echipă care să poată obțină calificarea, dar sunt optimist. Voi vedea potențialul jucătorilor și vom stabili o strategie care să ne aducă succes. Sincer, nu mi-e teamă de adversari, ci de ce putem noi realiza.

– Cât de important e jocul?
– Acum, importantă este calificarea pe care trebuie s-o obținem indiferent de joc. Am primit de ziua mea o carte, ”Învață să câștigi murdar!”, din care ne putem inspira.

– Ce le veți transmite elevilor dumneavoastră la prima întâlnire?
– Le voi spune următoarele lucruri: ”1. Trebuie să câștigăm!”. ”2. Cum câștigăm?”… vor decide ei. ”3. Cât timp trebuie să muncim pentru a câștiga?”… voi decide eu. Iar la întrebarea a 4-a, ”Ce trebuie să facem pentru ca victoria să nu ne schimbe și să rămânem umili?”, va trebui să găsim împreună răspunsul. E foarte importantă atitudinea lor!

”Imaginea fotbalului românesc nu este depărtată de cea a poporului”

– Cum sunt văzuți juniorii români din afară?
– Destul de prost, sunt mulți care mă întreabă ce se întâmplă cu fotbalul românesc. Cei mai în vârstă cunosc tradiția noastră și performanțele noastre și se miră de ce văd acum. Sunt mai multe cauze, de la situația economică, până la diferitele modalități în care tinerii de azi își pot petrece timpul liber. Din păcate, imaginea fotbalului de la noi văzută din afară nu este foarte depărtată de imaginea poporului român.

– Putem ajunge să ne batem cu marile puteri la această categorie de vârstă, Under 19?
– Obiectivul nostru este să ajungem în top! Nu există politică de dezvoltare fără a-ți propune să ajungi în topul european și în topul mondial. Dacă toți factorii, politic, economic, social, se vor reuni într-un mod favorabil, sunt convins că vom obține rezultate importante.

– Ce credeți că este cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți din postura de selecționer?
– O spune și denumirea funcției: selecția. Trebuie realizată după niște principii obiective și trebuie să avem grijă ca marja de eroare să fie cât mai mică. Beneficiind de inteligența și experiența echipei tehnice, cu selecția pe care o vom face vom putea mări eficiența muncii jucătorilor.