Tricolorii s-au pregătit aproximativ 60 de minute pe terenul sintetic de la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, iar la final aceștia au exersat fazele fixe. 

În perioada 9-14 februarie, România U18 va participa la un turneu amical organizat de Federația Norvegiană de Fotbal în regiunea La Manga, Spania.

Principalul obiectiv în cadrul acestui turneu amical este de a omogeniza echipa, de a întării relațiile de joc, pentru că am format un grup de jucatori, alături de care au apărut 5 jucători noi, pe care vreau să-i văd la joc. Îmi doresc să continuăm linia ascendentă, iar ca reper avem partida cu Italia, unde am remizat (0-0) și nu am primit gol. Sper ca aceste rezultate pozitive să continue și în cadrul turneului din Spania, unde vom da peste adversari puternici, a declarat selecționerul U18, Florin Bratu. 

Echipele participante sunt Norvegia, Polonia, Cehia și România, iar partidele se vor disputa conform următorului program:

09.02.2018, ora 16 :00 (17:00 ora României) – România – Norvegia

11.02.2018. ora 18:00 (19:00 ora României) – România – Polonia

13.02.2018, ora 15 :00 (16:00 ora României) – România – Cehia

Lotul convocat de selecționerul Florin Bratu pentru această acțiune:

Portari: Ștefan Târnoveanu (Știința Miroslava), David Duțu (SC Popești-Leordeni)

Fundași: Hristos Vadasis (CS U Craiova), Călin Jurj (CNP Timișoara/FC Bihor Oradea), Marius Leca (FC Viitorul), Sorin Șerban (Sporting Recea), Ștefan Cană (FCSB), Stelu Costache (Sportul Snagov), Marco Ehmann

Mijlocași: Marian Șerban (CSU Craiova), Ricardo Farcaș (Ajax Amsterdam), Levente Bara (AFK Csikszereda), Victor Dican (SCM Rm. Vâlcea), Răzvan Andronic (Ardealul Cluj), Antal Barna (AFK Csikszereda), Valentin Mihăilă (CS U Craiova), Radu Chiriac (AFC Astra), Alexandru Țîrlea (Real Madrid), Florin Burghele (CNP Timișoara/Real Juniorul Vaslui), Antonio Sefer

Atacanți: Alexandru Stoica (FC Voluntari), Alexandru Pop (FC Viitorul)

În toamnă încep meciurile oficiale

Reprezentativa U18 (din 2018, România U19) va juca în toamna acestui an calificările Campionatului European dedicat juniorilor Under 19, care se va desfășura în Armenia în vara anului 2019.

România va face parte din Grupa 13 alături de Bulgaria, Grecia și Gibraltar. Turneul de calificare va fi găzduit de Bulgaria și se va desfășura în perioada 14-20 noiembrie, conform următorului program:

14 noiembrie 2018: Bulgaria – România

17 noiembrie 2018: Grecia – România

20 noiembrie 2018: România – Gibraltar

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe se vor alătura celor două echipe calificate direct la Turul de Elită, Portugalia și Germania. Turul de Elită se va disputa în primăvara anului 2019.

La finalul Turul de Elită, câștigătoarele celor 7 grupe, alături de țara gazdă, Armenia, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în iunie 2019.