Tricolorii pregătiţi de Adrian Boingiu au disputat ieri prima partidă din cadrul turneului internaţional pentru juniori sub 18 ani, 4-Nations Tournament, care se desfăşoară în Suedia, între 1 şi 5 septembrie. Adversarul României a fost chiar echipa ţării gazdă, Suedia, partida disputându-se pe terenul Erik Hamréns din complexul sportiv Älvvallen din Ljusdal, a cărui suprafaţă de joc a fost îmbibată, înainte de start, de o ploaie torenţială.

Naţionala U18 a ţării noastre s-a impus cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Claudiu Micovschi, în minutul 54 al întâlnirii. Jucătorul care evoluează în Italia, la Genoa CFC, a înscris în minutul 54, direct din lovitură liberă, cu un şut cu efect, trimiţând mingea lângă bara din stânga portarului suedez (video, jos)

Selecţionerul Adrian Boingiu a trimis în teren următoarea echipă: A. Vlad – Haruț (90 Chifu), Chindriș, C. Dima (căpitan), Truşescu – M. Dulca (90 Băluță), Vidrăsan – L. Gheorghe (77 Dumiter), Mățan (77 Cordea), Micovschi (77 Berci) – G. Ganea (62 A. David). Rezervă nefolosită: Al. Costache.

În celălalt meci al primei runde a turneului, Norvegia a terminat la egalitate cu Polonia, scor 1-1, astfel că tricolorii sunt pe locul 1 în clasamentul competiţiei.

Următorul meci al României va avea loc pe 3 septembrie, de la ora 15:00 (ora României), atunci când va întâlni Norvegia, pe Helsingehus Arena din Söderhamn. Ultimul meci al naţionalei sub 18 ani va avea loc pe 5 septembrie, de la ora 17:00 (ora României), contra Poloniei, pe arena Sävstaås din Bollnäs.