La acest stagiu de pregătire au fost chemați și câțiva dintre jucătorii care au participat la acțiunea de selecție dedicată naționalei U18, organizată de Departamentul de Scouting al Federației la mijlocul lunii martie. 

Cele două meciuri se vor juca la Dublin, conform următorului program: 

25 martie, ora 16:00 (locală): Irlanda-România

27 martie, ora 11:30 (locală): Irlanda-România

Întreaga acțiune este coordonată de antrenorul Dan Oprescu, care a fost ”secundul” fostului selecționer Florin Bratu în acțiunea din La Manga, și Daniel Florea.

Lotul convocat pentru ”dubla” cu Irlanda: 

Portari: David Duțu (SC Popești Leordeni), Ștefan Târnovanu (Știința Miroslava)

Fundași: Levent Oltay (Dinamo București), Andrei Rus (Millenium Giarmanata), Marius Leca (Viitorul Constanța), Marco Ehmann (Dinamo București), Paul Potra (CFR Cluj), Adrian Ioniță (Chindia Târgoviște)

Mijlocași: Ricardo Farcaș (Ajax), Radu Chiriac (AFC Astra), Mihăiță Lemnaru (Unirea Slobozia), Antal Barna (FC Csikszereda), Valentin Mihăilă (CS U Craiova), Vlad Chera (CNP Timișoara), Rareș Deta (Șoimii Lipova), Marian Șerban (CS U Craiova), Costin Ciucureanu (Dacia Unirea Brăila)

Atacanți: Alexandru Pop (Viitorul Constanța), Gabriel Răducanu (Dinamo București), Alexandru Duminică (Viitorul Argeș)

În toamnă încep meciurile oficiale

Reprezentativa U18 (din 2018, România U19) va juca în toamna acestui an calificările Campionatului European dedicat juniorilor Under 19, care se va desfășura în Armenia în vara anului 2019.

România va face parte din Grupa 13 alături de Bulgaria, Grecia și Gibraltar. Turneul de calificare va fi găzduit de Bulgaria și se va desfășura în perioada 14-20 noiembrie, conform următorului program:

14 noiembrie 2018: Bulgaria – România

17 noiembrie 2018: Grecia – România

20 noiembrie 2018: România – Gibraltar

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe se vor alătura celor două echipe calificate direct la Turul de Elită, Portugalia și Germania. Turul de Elită se va disputa în primăvara anului 2019.

La finalul Turul de Elită, câștigătoarele celor 7 grupe, alături de țara gazdă, Armenia, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în iunie 2019.