După plecarea lui Florin Bratu la Dinamo București, Dan Oprescu s-a ocupat de acțiunile naționalei U18 din postura de antrenor interimar. În cadrul unei ședințe tehnice a FRF, s-a luat decizia ca acesta să fie numit selecționerul reprezentativei care începând cu 1 iunie va deveni naționala U19. 

Echipa națională este o provocare pentru orice antrenor, o oportunitate de a lucra alături de profesioniști desăvârșiți. Obiectivul principal este calificarea la Turul de Elită și, bineînțeles, să descoperim cât mai mulți jucători tineri, de valoare, pe care să îi pregătim cât mai bine raportat la un sistem de valori internațional.

Atmosfera îmi este familiară, am fost secundul lui Florin Bratu, iar după plecarea sa am coordonat cele două acțiuni desfășurate. Probabil și acest aspect a contat în numirea mea în această funcție, ținând cont că timpul este limitat până la startul preliminariilor. S-a mers pe principiul continuității și asta îmi doresc și eu, să continui treaba bună începută de Florin Bratu”, a declarat Dan Oprescu.  

În toamnă încep meciurile oficiale

Reprezentativa U18 (de la 1 iunie 2018, România U19) va juca în toamna acestui an calificările Campionatului European dedicat juniorilor Under 19, care se va desfășura în Armenia în vara anului 2019. România va face parte din Grupa 13 alături de Bulgaria, Grecia și Gibraltar. Turneul de calificare va fi găzduit de Bulgaria și se va desfășura în perioada 14-20 noiembrie, conform următorului program:

14 noiembrie 2018: Bulgaria – România

17 noiembrie 2018: Grecia – România

20 noiembrie 2018: România – Gibraltar

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe se vor alătura celor două echipe calificate direct la Turul de Elită, Portugalia și Germania. Turul de Elită se va disputa în primăvara anului 2019.

La finalul Turul de Elită, câștigătoarele celor 7 grupe, alături de țara gazdă, Armenia, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în iunie 2019.