Reprezentativa Under 17 a României a învins Ungaria la penalty-uri, în ultima partidă disputată în cadrul Cupei Syrenka. 

Alexi Pitu a deschis scorul încă din minutul 2, iar Szondi a majorat avantajul prin reușita sa din minutul 27. Cu toate astea, formația ungară a revenit în meci, iar la finalul timpului regulamentar scorul a fost 2-2, astfel că au fost necesare loviturile de la 11m pentru a stabili câștigătoarea.

Tricolorii nu au mai făcut greșelile din partida cu Belgia, și de data aceasta s-au impus cu 5-4 la penalty-uri, 7-5 la general. Golurile de la 11m au fost înscrise de Bani, Stefanovici, Peto, Stoica și Iana.

Naționala U17 a încheiat pe locul 5 competiția, care a reprezentat ultimul test înaintea calificărilor pentru Campionatul European Under 17, care vor începe la finalul lunii septembrie.

Selecționerul Daniel Mogoșanu a mizat pe următoarea echipă în partida cu Ungaria:

12.Tătaru – 18. Pascu, 5. Chilili, 6. Vita, 19. Badea (4. Stefanovici 53′)– 15. Botond (10. Bani 53′) , 8. Grameni – 7. Stoica-cpt, 20. Peto, 11. Pitu (17. Iana 16′) – 9. Munteanu (16. David 73′)

Rezerve: 1. Sava,  5. Bolenyi,  13. Ziman, 14. Florică

Lotul convocat de selecționerul Daniel Mogoșanu pentru Cupa Syrenka:

Portari: Răzvan Sava (Juventus Torino/Italia), Alexandru Tătaru (ACS Centrul de Performanţă Rapid Bucureşti)

Fundași: Dumitru David (Luceafărul Oradea), Darius Grosu (FC Viitorul), Ionuț Badea (AD Alcorcon/Spania), Denis Bolenyi (FCSB), Mădălin Pascu (Sportul Chișcani), Luca Florică (ACS Centrul de Performanţă Rapid Bucureşti), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Daniel Vita (AFK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ștefan Stefanovici (Juniorul Vaslui)

Mijlocași: Botond Szondi (AFK Csikszereda Miercurea Ciuc), Raul Ziman (LPS Satu Mare), Andrei Iana (U Craiova 1948 Club Sportiv SA), Ahmed Bani (SC Dinamo 1948), Ianis Stoica (FCSB), Alexi Pitu (FC Viitorul), Constantin Grameni (FC Viitorul)

Atacanți: Louis Munteanu (FC Viitorul), Leon Petö (FSV Mainz 05/Germania)

Start în calificări la finalul lunii septembrie

România U17, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2002, va juca în preliminariile care vor începe în toamna anului 2018 cu Lituania, Ungaria și Serbia. Turneul de calificări va fi găzduit de Ungaria. Partidele se vor disputa între 30 septembrie – 6 octombrie 2018 conform următorului program:

30 septembrie 2018: România – Ungaria
3 octombrie 2018: România – Serbia
6 octombrie 2018: România – Lituania

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe și cele mai bune patru locuri doi se vor alătura celor două echipe calificate direct la Turul de Elită, Anglia și Germania. Turul de Elită se va disputa în martie 2019.

La finalul Turul de Elită, câștigătoarele celor 8 grupe, alături de șapte dintre ocupantele locurilor doi și țara gazdă, Irlanda, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în mai 2019.