Cu doar două luni rămase până la Turul de Elită din Anglia, pentru calificarea după patru ani la un Campionat European de juniori, naționala formată din jucători născuți în 1998 a intrat în cantonament, la Tărlungeni. O localitate aflată la 8 kilometri de Brașov. Departe de orice le-ar putea distrage atenția tinerilor ”tricolori”. Cu gândul doar la pregătire, aproape tot timpul spartană, toți jucătorii lui Bogdan Vintilă știu că obiectivul imediat este calificarea la EURO 2015.

Membru nou în staff

Pentru pregătirea ultimei runde dinaintea turneului final, staff-ului compus din Bogdan Vintilă, Ciprian Niță și Eugen Anghel i s-a alăturat și Sandu Tăbîrcă, antrenor și preparator fizic.

În ciuda muncii intense de la antrenamente (fizice și tactice), atmosfera este bună. E loc de glume și zâmbet pe buze. Așa s-a lucrat timp de trei zile.

La acest prim stagiu de pregătire, care va dura 10 zile, au fost convovcați 26 de jucători (vezi AICI lotul). Din păcate trei sunt obligați să participe doar la ședințele din sală, seara la hotel. Au probleme medicale. Dinamovistul Costache suferă încă după deja cunoscutul accident rutier în care au fost implicați mai mulți seniori de la Dinamo. Ionuț Tănase are o ușoară problemă la gambă, iar Tiberiu Căpușă este și el accidentat.

Meciuri cu FC Brașov și Unirea Tărlungeni

Sâmbătă va fi prima zi cu un singur antrenament, iar duminică este programat primul meci școală. De la ora 11:00, pe terenul sintetic ICIM din Brașov, reprezentativa U17 joacă împotriva juniorilor U18 ai lui FC Brașov. Meciul va fi condus de arbitrul FIFA Radu Petrescu.

Naționala pregătită de Bogdan Vintilă mai joacă pe 22 ianuarie cu FC Brașov U17, iar pe 24, în ultima zi de cantonament, cu echipa de seniori Unirea Tărlungeni.

După o săptămână liberă, lotul se va reuni iar pe 31 ianuarie, iar a doua zi pleacă pentru alte zece zile de pregătire în Antalya, Turcia.