Jucătorii pregătiți de Florin Răducioiu, Ciprian Niță și Eugen Anghel sunt la finalul celui de-al doilea stagiu de pregătire înaintea primelor meciuri oficiale pe care, după doi ani de pregătiri, această generație le va disputa săptămâna viitoare în Andorra. 
 
Mai întâi, naționala Under 17 s-a pregătit cinci zile la Mogoșoaia, unde a disputat și două meciuri de pregătire, cu Moldova, terminate cu scorurile de 0-0 și 1-3. Tinerii noștri tricolori au trecut repede peste dușul rece de marțea trecută și s-au pregătit și mai bine pentru a le demonstra tuturor că eșecul cu Moldova a reprezentat un accident. De altfel, elevii lui Răducioiu au pierdut cu Moldova doar al treilea meci de pe teren propriu din ultimii doi ani.
 

Hagi: ”Vom da totul pentru calificare!”

”Tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă ne-a motivat și mai mult. Știm care ne este valoarea. Știm că putem avea rezultate bune. Am vorbit cu colegii mei și am constatat ca toți sunt și mai mobilizați. Vor fi primele noastre meciuri oficiale și suntem toți pregătiți. Vom da totul pentru calificare. Avem șansa noastră să mergem la un prim turneu final și suntem obligați să dăm totul”, a declarat Ianis Hagi, căpitanul selecționatei U17 a României.
 
După cinci zile la Mogoșoaia, echipa a urcat la 1.200 de metri, la Cheile Grădiștei, pentru a se acomoda cu condițiile pe care le va avea și în Andorra. 
 
În primele trei zile la munte, miercuri, joi și vineri, au efectuat câte două antrenamente. De fiecare dată ele au fost tehnic-tactic-fizic. ”Jucătorii au răspuns pozitiv la acest ritm”, a fost concluzia lui Florin Răducioiu, care a conceput toate ședințele de pregătire în funcție de studiul realizat pe jocul adversarilor.
 
Jumătate din antrenamente s-au desfășurat pe teren sintetic, suprafață pe care vor avea loc două meciuri oficiale. 
 
Sâmbătă dimineața a fost rezervată analizei video a adversarului din primul meci. În acest sens, Florin Răducioiu a selectat, din patru partide, cele mai importante scheme și faze ale cehilor. După-amiaza, a fost efectuat un antrenament de 90 de minute, în care au fost introduse elemente din toate celelalte ședințe de pregătire de până atunci. 
 

Vizită la Castelul Bran

Duminică dimineață, antrenorul Florin Răducioiu le-a acordat jucătorilor o pauză de relaxare. Toți membrii delegației Under 17 au vizitat Castelul Bran. Iar după-amiaza juniorii au efectuat primul antrenament pe ploaie, una rece și deasă.
 
Luni, 22 septembrie, tricolorii sub 17 ani revin la Mogoșoaia, numai după ce vor efectua un ultim antrenament montan. Unul tactic și în care vor fi exersate multe lucruri pe care trebuie să le vedem joi împotriva Cehiei, adversar pe care l-am învins, recent, cu 4-2. 
 
Naționala Under 17 pleacă marți, la ora 08:20 spre Andorra, via Barcelona. Acolo, echipa națională pregătită de Răducioiu are programat câte un antrenament în fiecare zi, dar cele mai importante vor fi cele trei jocuri oficiale:
 

► Joi, 25 septembrie, ora 16:00 (ora României): România – Cehia

► Sâmbătă, 27 septembrie, ora 16:00 (ora României): România – Danemarca

► Marți, 30 septembrie, ora 17:30 (ora României:) România – Andorra

Toate meciurile pot fi urmărite în direct pe site-ul UEFA.

 
Din nefericire, organizatorii au întâmpinat ceva probleme. Un teren de antrenament nu este deja gata, iar echipa noatră va fi nevoită să meargă să se antreneze chiar și la 30 de minute distanță. Interesant că o ședință de pregătire va fi făcută în Spania!
 
Arbitrii desemnați de UEFA sunt: Nicolaides Christos (Cipru), Sergey Ivanov (Rusia) și Tihomir Peijin (Croația).
 
Lotul României Under 17 care participă la primele jocuri oficiale este următorul:
 
Portari: Ionuț Poiană (Steaua) și Cosmin Dur-Bozoancă (Academia Gheorghe Hagi)
 
Fundași: Radu Motreanu și Harald Fridrich (ACS Poli Timișoara), Virgil Ghiță, Tiberiu Căpușă, Kilyen Szabolcs (toți Academia Gheorghe Hagi) și Vlad Gîsă (Dinamo)
 
Mijlocași: Andrei Ciobanu, Ianis Hagi și Carlo Casap (toți Academia Gheorghe Hagi), Ionuț Costache (Dinamo), Răzvan Oaidă (Wolverhampton), Vlad Mihalcea (FC Brașov) și Ionuț Tănase (Atletico Arad)
 
Atacanți: Florinel Coman (Academia Gheorghe Hagi), Sebastian Velcotă (ACS Poli Timișoara), Nicolae Carnat (Wolverhampton)
 
Din delegație mai fac parte: Florin Răducioiu (antrenor principal), Ciprian Niță (antrenor secund), Eugen Anghel (antrenor de portari), Corneliu Bârsan (doctor), Alexandru Chirițescu (masor), Gabi Safta (team manager) și Zorislav Kovacs (manager dezvoltare sportivă FRF).