Naționala Under 17 a ajuns marți în Andorra, în superba localitate La Vella. După trei ore de zbor până în Barcelona au urmat alte trei de călătorie cu autocarul.

În mijlocul munților Pirinei, la peste 1200 de metri altitudine, Hagi junior și colegii lui dispută primele lor meciuri adevărate. Tinerii tricolori au simțit încă de la plecare importanța turneului de calificare. La Aeroportul Otopeni, chiar dacă era 6 dimineața, trei posturi de televiziune au avut reprezentanți pentru a „marca” momentul.

Întâmpinați de un fan la aeroport
 

Pe Aeroportul din Barcelona, naționala jucătorilor născuți în anul 1998 a fost așteptată chiar și de un suporter, echipat pe măsură. Este vorba de un român plecat din țară în urmă cu 16 ani și fost coleg de școală cu Florin Răducioiu.

Antrenorul juniorilor noștri este aici recunoscut de toți microbiștii. Răducioiu a îmbrăcat și tricoul lui Espanyol Barcelona, “filiala lui Real Madrid”, cum glumesc catalanii din Andorra.

În prima zi în La vella, tricolorii au avut programat un antrenament de acomodare, efectuat într-un părculeț din oraș.

Astăzi, la prânz, a fost analiza video a adversarului de joi, Cehia, iar după-amiază ultimul antrenament înaintea celui mai important meci al generației 1998. Debutul oficial în calificările pentru Campionatul European din Bulgaria, programat anul viitor.

Această ultimă ședință de pregătire a fost efectuată chiar pe gazonul (excelent) stadionului “Comunal”, arena principală din această țară. Vremea din păcate nu a fost prietenoasă. În cele 60 de minute, cât a durat antrenamentul, au fost două reprize de ploaie torențială, dar și două de soare arzător!

Din fericire, tot lotul este valid și gata de examen.

Două jocuri pe iarbă, unul pe sintetic
 

Chiar dacă la plecare știam că vom disputa două meciuri pe teren artificial, iar pregătirea a fost făcută ca atare, aici am aflat că va fi invers. Primele două partide vor fi pe iarbă, iar ultima etapă o disputăm pe teren sintetic.

Jucătorii au trecut repede peste toate aceste modificări, peste eșecul cu Moldova, iar acum sunt mai pregătiți ca niciodată să își arate valoarea.

Cel mai nimerit moment va fi mâine în meciul cu Cehia, de la ora României 16:00.

Meciurile 2 și 3, transmise în direct
 

Desfășurarea partidei va putea fi urmărită live pe frf.ro. Jocurile cu Danemarca și Andorra vor fi transmise liveVIDEO pe site-ul Federației din Andorra.

România se află în această grupă de calificare la Turul de Elită alături de Cehia, Danemarca și Andorra. Primele două merg mai departe, dar și cele mai bune cinci echipe clasate pe locul trei din cele 13 grupe.