Pentru partida de astăzi, selecționerul Florin Răducioiu a ales următorul unsprezece:

1. Cosmin DUR-BOZOANCĂ (Academia Gheorghe Hagi) – 2. Tiberiu CĂPUȘĂ (Academia Gheorghe Hagi), 4. Vlad GÎSĂ (Dinamo București), 5. Ionuț TĂNASE (Atletico Arad), 3. Harald FRIDRICH (ACS Poli Timișoara) – 7. Radu MOTREANU (ACS Poli Timișoara, cpt.), 8. Răzvan OAIDĂ (Wolverhampton), 6. Valentin COSTACHE (CSS2), 11. Carlo CASAP (Academia Gheorghe Hagi) – 10. Vlad MIHALCEA (FC Brașov) – 9. Serbastian VELCOTĂ (Poli Timișoara)

Rezerve: 12. Ionuț POIANĂ (Steaua București), 13. Szabolcs KILYEN (Academia Gheorghe Hagi), 14. Virgil GHIȚĂ (Academia Gheorghe Hagi), 15. Ianis HAGI (Academia Gheorghe Hagi), 16. Florinel COMAN (Academia Gheorghe Hagi), 17. Andrei CIOBANU (Academia Gheorghe Hagi)

____________________________________________________________________________________

Va fi penultimul test înaintea turneului din prima fază de calificare la Campionatul European din 2015, organizat de Bulgaria.

A doua confruntare cu Moldova va avea loc marți, la ora 19.00 și va fi transmisă în direct pe postul de televiziune Sport.ro.

În prima zi de cantonament de la Mogoșoaia, elevii lui Florin Răducioiu au avut o ședintă de pregătire care  durat 60 de minute. A fost vorba de un antrenament fizic, de acomodare, dar nu au lipsit nici primele scheme tactice.

A doua zi, sâmbătă, s-a pus foarte mult preț pe tactică. Toate cele 90 de minute au fost folosite de Florin Răducioiu și elevii lui pentru numeroase scheme de contraatac, posesie și faze fixe.

La fiecare antrenament au participat câte 17 jucători, dintre care doi sunt portari. A lipsit Nicolae Cârnaț. Acesta se alătură lotului Under 17 abia duminică seară. El a fost solicitat de clubul său Wolverhampton pentru meciul de campionat Under 18 al Angliei, în care Cârnaț s-a confruntat cu Manchester City.

Cârnaț îl înlocuiește pe golgeterul echipei, Robert Grecu. Atacantul de la Academia Gheorghe Hagi este accidentat la genunchi.

La meciul de astăzi, duminică, 14 septembrie, ora 16.00, în tribună va fi prezent si selecționerul Danemarcei, Jan Mickelsen. Acesta a sosit în România pentru a spiona echipa noastră, cu care se va confrunta la turneul de calificare la Euro.

Acest turneu este programat între 25 și 30 septembrie în Andorra. În afara noastră și a Danemarcei, mai participă Cehia și țara gazdă. La Turul de Elită se califică primele două. Practic, pentru naționala din care face parte și Ianis Hagi este primul examen oficial, după doi ani de pregătire.

Pentru ca în Andorra naționala noastră va avea două meciuri pe teren sintetic, Florin Răducioiu nu a lăsat nimic la întâmplare și a decis ca toate antrenamentele din acest prim stagiu de pregătire să aibă loc pe terenul sintetic de la Buftea. Mai mult, avându-l ca antrenor pe Mircea Lucescu, recunoscut pentru ca ține cont de orice detaliu, Răducioiu a mai hotărât ca echipa să meargă din 17 septembrie la Cheile Grădiștei, la o altitudine de peste 1000 de metri, așa cum se află și La Vella, orașul din Andorra unde se vor disputa meciurile oficiale.

România U17 – Moldova U17 de astăzi va fi arbitrat de Radu Petrescu la centru, ajutat de Andrei Constantinescu și Vlad Bîrleanu. Rezervă a fost delegat Ionuț Coza.

Florin Răducioiu: "Nu știu dacă ne vom califica, dar sunt absolut sigur că toți băieții nostri se vor bate pentru orice minge. Este primul lor examen. Îi simt dornici să demonstreze".