”Tricolorii” U17 s-au reunit pentru două jocuri amicale pe care le vor disputa duminică, 14 septembrie, și marți, 16 septembrie, în fața Moldovei. Partidele pregătesc grupa de calificare pe care România o are programată în perioada 25-30 septembrie și în cadrul căreia va întâlni Andorra (gazda), Cehia și Danemarca.
 
”Calificările din Andorra vor reprezenta primul examen pentru această generație talentată. Antrenez un colectiv cuminte, care simte că e gata să se bată pentru fiecare minge și pentru fiecare succes. Vom face tot ce putem să ne calificăm!”, a declarat Florin Răducioiu, selecționerul României U17.
 
Fostul internațional a completat: ”Programul nostru din următoarea perioadă are rolul de a ne adapta la condițiile pe care le vom întâlni în Andorra, unde vom juca două dintre meciuri pe teren sintetic și la altitudine. De aceea vom și efectua un cantonament la Cheile Grădiștei. Din păcate, nu putem miza pe Robert Grecu, accidentat”
 
Despre victoria primei reprezentative în Grecia, Florin Răducioiu a spus că ”sunt foarte bucuros că Victor Pițurcă a rămas pe banca naționalei, este cel mai potrivit să ducă echipă la Campionatul European. Sunt convins că vom fi la EURO! Dacă nu am reuși, ne-am apropia de o mare rușine”.
 
Selecționerul naționalei de juniori a mai punctat: ”Sunt mulțumit de lucrurile pe care le văd la federație. Salut faptul că fiecare echipă națională are un team manager, asta ne arată că se pune accentul pe organizare. În curând o să culegem și roadele”.