Aflați în cantonament, la Centrul de Fotbal Buftea, jucătorii antrenați de Bogdan Vintilă, aflați în pregătire pentru două jocuri în Scoția și, mai ales, pentru Turul de Elită de la finalul lunii martie, s-au prezentat joi dimineață, la ora 8:00, la INMS, pentru o serie completă de investigații medicale: analize de sânge, cardiologie, stomatologie, ORL și reacție la efort. 
 

7 ore la INMS

 
Vizita medicală care a durat nu mai puțin de șapte ore i-a oferit antrenorului selecționatei o serie de indicii valoroase în pregătirea jocurilor care pot califica echipa națională formată din juniori născuți în 1998 la Campionatul European. ”Mă bucur pentru această inițiativă. E important să știu cum sunt băieții, aflați în plină perioadă de pregătire a Turului de Elită, din punct de vedere medical”, a declarat Bogdan Vintilă.
 
În urma analizelor, unul dintre ”tricolorii” U17 a fost nevoit să revină la echipa de club. Portarul Cristian Dică (CSU Craiova) are încă probleme la genunchiul operat în urmă cu două luni și a fost înlocuit cu goalkeeperul Unirii Alba Iulia, Cătălin Suciu. 
 
 
Tot în urma unor probleme medicale a fost înlocuit și fundașul Denis Ciobotariu. În urma unui consult la medicul echipei naționale, doctorul Pompiliu Popescu, fundașul lui Dinamo, care suferă de o tendinită, a fost schimbat în lotul reprezentativei cu Vlad Gîsă, colegul său de la echipa de club.

 
”În cele șapte zile în care stau acasă, între acțiunile echipei naționale, nu mă gândesc decât la lot. Visez la calificarea la Campionatul European. Idolul meu este Chiricheș, iar participarea la un turneu final m-ar putea ajuta să prind un transfer într-un campionat puternic, la fel ca el” (Harald Fridrich)
 
Vineri, pe ”tricolorii” U17 îi așteaptă prima zi cu două antrenamente. Ei pregătesc jocul amical pe care îl vor disputa sâmbătă, 21 februarie, cu începere de la ora 15:00, la Centrul de Fotbal Buftea, împotriva echipei de seniori a lui FC Voluntari 2 (liga a IV-a). 
 
”Mă simt foarte bine la echipa națională. Nici nu simt că mă aflu în cantonament, mă simt ca în familie. Nu consider pregătirea aceasta ca fiind chinuitoare. Gândindu-mă la posibila calificare la Campionatul European, plăcerea de a fi aici, alături de colegii mei, este și mai mare” (Ianis Hagi)
 

Întâlnire cu vicepreședintele CCA

 
Tot sâmbătă, de la ora 10:00, vicepreședintele CCA, Alexandru Deaconu, le va prezenta juniorilor noile recomandări ale Comisiei de Arbitri a UEFA. Prima parte a întâlnirii ce va avea loc la Buftea va fi deschisă reprezentanților presei.
 
Săptămâna viitoare, pe 24 februarie, de la ora 19:00 (ora locală), și pe 26 februarie, de la ora 15:00 (ora locală), elevii lui Bogdan Vintilă joacă două partide de verificare în compania Scoției, pe stadionul din Ayr. 
 
Pe 23 februarie, la ora 15:55, delegația României va pleca spre Scoția, iar revenirea în țară este programată pe 27 februarie, la ora 22:50.