Noul antrenor, Bogdan Vintilă, va avea la dispoziție, timp de trei zile, 89 de jucători din care trebuie să aleagă 18 care vor merge la Turul de Elită. 
 
Tragerea la sorți a grupelor Turului de Elită va fi miercuri, 3 decembrie, de la ora 11:40, la Nyon. România se află în urna a doua valorică.

Pentru această acțiune a reprezentativei Under 17 a României, selecționerul Bogdan Vintilă a convocat pentru început 22 de jucători. Duminică seară, la Mogoșoaia, se vor prezenta:

Portari: Cristian Dica (CSU Craiova) și Andrei Udeanu (SCM Pitești)

Jucători de câmp: Tiberiu Căpușă, Virgil Ghiță, Kilyen Szabolcs, Andrei Ciobanu, Robert Grecu, Ianis Hagi, Carlo Casap și Florinel Coman (toți de la Academia Gheorghe Hagi), Vlad Mihalcea (Fc Brașov), Ionuț Tănase (Atletico Arad), Radu Motreanu, Fridrich Harald și Sebastian Velcotă (toți trei de la ACS Poli Timișoara), Ionuț Costache și Vlad Gîsă (amîndoi de la Dinamo), Andrei Cristian (CSU Craiova), Dănuț Tereche (Pandurii Tg. Jiu), Emanuel Herman și Bogdan Szijj (CSM Școlar Reșița), Mihai Dobre (FC Viitorul Mihai Georgescu).

Din lotul care a reușit calificarea la Turul de Elită au rămas 15 jucători. Noutățile se numesc Grecu (absent la meciurile din Andorra, dar golgeterul lotului), Dică, Udeanu, Tereche, Cristian, Herman și Szijj.

Luni, 1 decembrie, la ora 11:30, pe terenul sintetic de la Buftea, România U17 joacă un meci de pregătire în compania naționalei de juniori U18, pregătită de Andrei Spier.

În această săptămână, antrenorul Bogdan Vintilă, Zorislav Kovac (managerul pentru dezvoltare sportivă din cadrul FRF) și Aurel Țicleanu (managerul Departamentului de Scouting) au derulat o amplă acțiune de selecție pentru jucători născuți în 1998. Ca urmare, pentru completarea, dar mai ales întărirea lotului U17, la Mogoșoaia și Chiajna, vor mai fi chemați zilele următoare nu mai puțin de 67 de jucători.

33 dintre aceștia vor juca un meci la Buftea, pe 2 decembrie, la ora 10:00, iar alți 34 vor disputa un joc de selecție la Chiajna, pe 3 decembrie, de la ora 13:30.

17 decembrie, Franța U17 – România U17

Următoarea acțiune de pregătire a Turului de Elită va fi între 11 și 18 decembrie. România U17 se va pregăti patru zile la Mogoșoaia, iar pe 15 decembrie pleacă la Paris, unde a fost invitată să joace un meci de pregătire cu selecționata similară a Franței, pe 17 decembrie, ora 15:30 (ora României).