Miercuri, 28 septembrie, și vineri, 30 septembrie, de la ora 16:00, la Centrul Național de Fotbal Buftea, reprezentativa juniorilor născuți în anul 2000 joacă ultimele partide de verificare înaintea debutului în calificările Campionatului European 2017.

”Sunt două jocuri foarte grele!”, spune fundașul lui Ajax, Ricardo Farcaș (foto), care se gândește deja la primele partide oficiale: ”Obiectivul este calificarea!”. Transferat în vară la Amsterdam, juniorul se află în plin proces de adaptare la stilul ”lăncierilor”: ”Sunt concentrat, muncesc din greu. Avem câte două-trei antrenamente pe zi. Doar fotbal și școală!”, a declarat acesta pentru FRF TV.

Antonio Manolache, unul dintre căpitanii reprezentativei Under 17 a României, se mândrește cu banderola pe care a purtat-o de mai multe ori: ”Mă simt onorat de fiecare dată, am mai mare încredere în mine și vreau să demonstrez că sunt un lider”, a declarat fundașul pentru FRF TV. Și el așteaptă cu nerăbdare partidele cu Austria, Anglia și Azerbaijan, din calificările pentru Euro: ”Ne așteaptă «majoratul», ar însemna enorm o calificare”.

În perioada 25-30 octombrie 2016, România va găzdui turneul de calificare la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European de anul viitor. Tricolorii vor întâlni Austria (25 octombrie, ora 15:00), Anglia (27 octombrie, 27 octombrie, ora 15:00) și Azerbaijan (30 octombrie, ora 15:00) într-o grupă din care merg mai departe primele două clasate plus alte cinci (din 13) ocupante ale locurilor 3.