Fotbaliștii antrenați de Daniel Mogoșanu au programate două partide amicale la începutul lunii august, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, contra reprezentativei similare a Ciprului. Meciurile vor avea loc pe 8 și 10 august, cu începere de la ora 19:00.

Din lotul convocat lipesc jucătorii Radu Drăgușin, Răzvan Sava și Theodor Corbeanu, care în aceste zile sunt în discuții cu găsirea unor noi echipe pentru care să evolueze.

De asemenea, mijlocașul celor de la Viitorul, Alexi Pitu, a rămas la clubul de care aparține, urmând a se alătura lotului pentru partidele amicale cu Cipru.

Tinerii tricolori vor avea liber în perioada 1-4 august, urmând să se reunească la Buftea pentru partidele cu Cipru. 

Lotul de 22 de jucători convocat de Daniel Mogoșanu pentru cantonamentul de la Miercurea Ciuc:

Portari: Alexandru Tătaru (Regal Sport), Raul Opric (CFR Simeria), Robert Popa (SCM Râmnicu Vâlcea)

Fundași: Dumitru David (LPS Târgu Jiu), Darius Grosu (Viitorul), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Denis Bolony (Kiss Baia Mare), Mădălin Pascu (Sportul Chișcani), Luca Florică (Regal Sport), Matei Ilie (Pro Sesto), Daniel Vita (Miercurea Ciuc), Stefan Stefanovici (Juniorul Vaslui)

Mijlocași: Raul Ziman (LPS Satu Mare), Szondi Botond (Csikszereda), Denis Tarta (Kiss Baia Mare), Alexandru Crivac (Star Sport Argeș), Andrei Iana (FCSB), Constantin Grameni (Viitorul), Ahmed Bani (Dinamo), Ianis Stoica (FCSB)

Atacanți: Toni Suciu (Csikszereda), Louis Munteanu (Viitorul)

În toamnă încep partidele oficiale

România U17, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2002, va juca în preliminariile care vor începe în toamna anului 2018 cu Lituania, Ungaria și Serbia. Turneul de calificări va fi găzduit de Ungaria. Partidele se vor disputa între 30 septembrie – 6 octombrie 2018 conform următorului program:

30 septembrie 2018: România – Ungaria
3 octombrie 2018: România – Serbia
6 octombrie 2018: România – Lituania

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe și cele mai bune patru locuri doi se vor alătura celor două echipe calificate direct la Turul de Elită, Anglia și Germania. Turul de Elită se va disputa în martie 2019.

La finalul Turul de Elită, câștigătoarele celor 8 grupe, alături de șapte dintre ocupantele locurilor doi și țara gazdă, Irlanda, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în mai 2019.