Tragerea la sorți va putea fi urmărită în direct pe site-ul forului european, UEFA.com

Naționala României, pregătită de Bogdan Vintilă, își află mâine adversarii din Turul de Elită, ultima fază de calificare la Campionatul European din Bulgaria, programat anul viitor.

"Tricolorii" noștri au fost plasați de UEFA în urna a doua valorică. Evităm confruntări cu Franța, Italia și Rusia, dar e posibil să jucăm împotriva unor forțe fotbalistice precum Germania, Spania, Anglia, Olanda și Portugalia. Două lucruri sunt sigure. Nu ne putem revanșa în fata Cehiei, cel puțin nu în această fază a competiției. Formațiile care s-au întâlnit în primul tur de calificare nu se pot confrunta din nou. Al doilea este că Rusia nu se poate întâlni cu Ucraina.

Iată cum arată cele patru urne valorice:

URNA A: Germania, Polonia, Spania, Anglia (campioana en titre), Austria, Portugalia, Olanda, Cehia.

URNA B: Croația, Scoția, Irlanda, Italia, Rusia, Franța, ROMÂNIA, Belgia.

URNA C: Norvegia, Georgia, Slovacia, Belarus, Ungaria, Serbia, Islanda, Suedia.

URNA D: Grecia, Israel, Slovenia, Țara Galilor, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Bosnia și Hețegovina, Ucraina.

Calificată direct este gazda competiției, Bulgaria.

Vor fi formate 8 grupe a câte patru echipe. La Campionatul European se califică formațiile de pe primul loc și șapte din cele opt de pe locul doi. Turul de Elită trebuie să se încheie înainte de 25 martie. Gazdele grupelor vor fi stabilite după tragerea la sorți.

Campionatul European este programat între 6 și 22 mai, în Bulgaria.

La ora 10.50 va fi efectuată tragerea la sorți a primei faze de calificare la Campionatul European 2016 pentru echipele Under 19.

Foto: UEFA.com