Este penultima acțiune a juniorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2001 înainte de participarea la Turul de Elită din luna martie, ultima rundă înaintea Campionatului European care va avea loc în luna mai în Anglia.

Naționala U17 va evolua pe 16 și 18 ianuarie în două jocuri de verificare în Antalya, pe stadionul din incinta “Emirhan Sports Complex” din Side. Primul joc începe la ora 13:00, al doilea la ora 11:00.

La Turneul de Elită din Ungaria, România va juca împotriva Israelului (22 martie), Ungariei (25 martie) și Sloveniei (28 martie).

Înaintea plecării în Turcia, selecționerul naționalei U17, Sorin Colceag, a oferit un interviu pentru FRF TV.

"Trebuie să ne îmbunătățim jocul!"

Sorin Colceag a trasat obiectivele pe care le are în cele două partide care vor avea loc în Antalya pe 16 și 18 ianuarie

– Domnule Colceag, care sunt obiectivele pe care le urmăriți în cele două partide amicale cu Turcia?

– Aceasta este prima acțiune a echipei naționale U17 după obținerea calificării la Turul de Elită din Ungaria. O îmbunătățirea a jocului: acesta este principalul obiectiv. Al doilea obiectiv este căutarea de variante noi de joc pentru că ne așteaptă partidele de la Turneul de Elită și, cu siguranță, adversarii noștri și-au făcut și ei temele și căutăm soluții pentru a-i suprinde. Al treilea obiectriv este găsirea de noi jucători pentru această echipă națională.

– Se poate spune că această acțiune din Antalya este ultima în luarea deciziei finale pentru formarea lotului care va merge în Ungaria?

– Pentru noi ca antrenori, da. Pentru ei nu trebuie să fie pentru că mulți dintre ei vor avea șansa să mai fie prezenți la acțiunile echipelor naționale. Să nu uităm că ei sunt tineri și au fluctuații de formă la această vârstă. Dar pentru noi ca staff e un ultim test înainte de luarea deciziei finale de formare a lotului pentru Turneul de Elită.

– E o misiune dificilă această decizie finală?
– Întotdeauna e o decizie dificilă. Repet, sunt tineri, au perioade bune și mai puțin bune, au momente când joacă la echipele lor de club sau uneori nu fac acest lucru și se vede. Noi suntem deschiși la toate aceste lucruri și pregătiți să reacționăm!

Lotul convocat de antrenorul Sorin Colceag pentru această acțiune:
Portari: Alexandru Șerban (Academia Gh. Hagi), Luis Ludoșan (FC Augsburg)

Fundași: Alex Georgescu (Academia Gh. Hagi), Antonio Vlad (Academia Gh. Hagi), Andres Dumitrescu (FC Pitești 2008), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), Alexandru Catrici (Nuova Mama Mia Becicherecu Mic), Gabriel Boloca (Juventus Torino), Loren Niță (Centrul Național de Pregătire Tg. Mureș/Interstar Sibiu), Răzvan Ilan (Centrul Național de Pregătire Tg. Mureș/ LPS Banatul)

Mijlocași: Iulian Ilie (Sportul Snagov), Vlad Mitrea (Inter Milano), Aurel June (Sporting Junior Vaslui), Andrei Mărginean (CS Zlatna), Raul Șteau (Centrul Național de Pregătire Tg. Mureș/ Viitorul Cluj), Darius Ghindovean (MSV Duisburg), Alexandru Negrean (Academia Gh. Hagi), Bogdan Călin (Academia Gh. Hagi), Mihai Manole (Dinamo).

Atacanți: Jovan Markovic (CS U Craiova), Alexandru Dumitru (Atletico Madrid), Daniel Toma (Dunărea Călărași)

Jucătorii Jovan Markovic (CS U Craiova) și Gabriel Boloca (Juventus Torino) se vor alătura lotului direct în Antalya.