Vineri, fostul internațional a condus primul antrenament al generației formate din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001. Înainte de ședința de pregătire, tehnicianul în vârstă de 59 de ani a acordat un interviu FRF TV, canalul oficial de YouTube al Federației Române de Fotbal.

„Este o generație de care m-am ocupat, pe care o cunosc, am coordonat acțiunile de scouting în urmă cu trei ani, când această echipă s-a format. Soarta a făcut ca acești copii să îmi arate după câțiva ani dacă am lucrat bine sau nu”, spune Aurel Țicleanu.

„90 la sută dintre jucătorii din străinătate nu au putut veni la această ultimă acțiune de pregătire, dar este o bună oportunitate să vedem la lucru alți jucători care pot confirma. Ne-am stabilit un grup de 30 de jucători, i-am monitorizat, avem o legătură strânsă cu antrenorii lor de la club”, a adăugat selecționerul U17.

La Turul de Elită, în perioada 22-28 martie 2018, naționala U17 a României va întâlni Israel, Ungaria, și Slovenia.

„Am văzut la fața locului două dintre principalele contracandidate, Ungaria și Israel. Sunt două echipe foarte bune, dar în acest stagiu din Cipru noi trebuie să ne recâștigăm identitatea, să stabilim regulile de conviețuire în teren și în afara lui”, a mai spus Aurel Țicleanu, care a conchis: „Calificarea la EURO ar intra în primele performanțe la nivel de copii și juniori din istoria recentă a fotbalului românesc. Suntem naționala U17 a României și trebuie să dovedim că avem calitate, că avem personalitate”.

VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL! 

Reprezentativa noastră pregătește ultimele meciuri de verificare dinaintea Turului de Elită, care se vor disputa în compania selecționatei similare a Ciprului, în perioada 27 februarie – 1 martie.

Cele două partide se vor desfășura pe stadionul Makario din Nicosia, conform următorului program:

27 februarie, ora 15:00 – Cipru U17 – România U17

1 martie, ora 15:00 – Cipru U17 – România U17

Pentru această acțiune au fost convocați 24 de jucători:

Portari: Paul Șerban (Academia Gh. Hagi), Ducan Răzvan (FCSB)

Fundași: Alex Georgescu, Antonio Vlad (ambii Academia Gh. Hagi), Alexandru Rus (AFC Ardealul Cluj), Andres Dumitrescu (FC Pitești 2008), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), George Marin, Alexandru Cohan (ambii AS FC Universitatea Cluj), Antonio Ristea (SG Unterrath), Alexandru Catrici (Nuova Mama Mia Becicherecu Mic)

Mijlocași: Augustin Negrean, Bogdan Călin, Răzvan Matiș (toţi Academia Gh. Hagi), Alexandru Pogaci (Etoile Carouge FC), Alejandro Craioveanu (Villarreal CF), Vlad Mitrea (Inter Milano), Mihai Nițescu (Petrosport Ploiești), Călin Popescu (ACS Steagu Roșu Brașov), Octavian Cracea (Sporting Juniorul Vaslui)

Atacanți: Luis Nițu, George Boștină, Jovan Markovic (toți CS U Craiova), Daniel Toma (Dunărea Călărași)