În perioada 16-19 aprilie 2015, Centrul de Fotbal Mogoșoaia găzduiește Turneul UEFA de Dezvoltare U16, la care participă echipele României, Ungariei, Bulgariei și cea a Republicii Moldova.
 
”Toți băieții au răspuns pozitiv la antrenamente. Chiar dacă la final, conform regulamentului competiției, nu se va face clasament, eu nu abordez niciodată un joc, o competiție fără să îmi doresc să câștig. Rămâne de văzut dacă vom reuși trei succese”, a declarat Adrian Boingiu la conferința de presă de dinaintea turneului. 
 
Cele patru selecționate vor juca între ele, în sistem grupă, câte două reprize de câte 40 de minute. Dacă două echipe se află la egalitate la finalul partidei, se vor executa lovituri de departajare. Victoria în timpul regulamentar este răsplătită cu 3 puncte, cea obținută după penalty-uri două puncte, iar echipă învinsă după executarea loviturilor de la 11 metri primește un punct. Totuși, conform regulamentului turneului, la final nu se va întocmi clasament.
 
Pentru antrenorul României U16 acest turneu reprezintă o bună oportunitate de a pregăti calificările din toamnă, când ”tricolorii” vor întâlni Ungaria, Slovacia și Georgia. ”La toate meciurile pe care le disputăm în această perioadă voi fi cu gândul și la calificările din toamnă. Curând, voi trage linie și îi voi alege pe cei 25 de jucători din lotul lărgit. Meciul cu Ungaria va fi unul special, ținând cont că o vom întâlni și în meci oficial, în calificările pentru EURO. Trebuie să îi facem să se teamă de noi înaintea partidei din toamnă”, a completat Adrian Boingiu. 
 
Programul jocurilor la Turneul UEFA de Dezvoltare:
16 aprilie: Moldova – Ungaria (ora 14:00), România – Bulgaria (ora 17:00)
17 aprilie: Ungaria – Bulgaria (ora 14:00), România – Moldova (ora 17:00)
19 aprilie: Bulgaria – Moldova (ora 10:00), România – Ungaria (ora 12:30)
 
”Sunt foarte pregătit pentru acest turneu! Împreună cu colegii mei îmi doresc să obținem victoriile care ne vor da moral pentru următoarele jocuri și pentru calificările din toamnă” (Vlad Dragomir, mijlocaș România U16)
 
Foto: Niculae Profir