UPDATE: În celelalte meciuri disputate ieri în cadrul Aegean Cup, în grupa României, Grecia a învins Belgia cu 1-0, în timp ce în grupa cealaltă, Turcia a învins Ucraina cu 2-0, după ce Norvegia şi Cehia au terminat la egalitate, scor 1-1.

”Tricolorii” au marcat unicul gol al meciului încă din primul minut de joc, atunci când Sefer a transformat impecabil o lovitură liberă din marginea careului. Reuşita tânărului atacant de la Oţelul Galaţi, care face parte din lotul de seniori al echipei sale de club încă din sezonul trecut, a fost îndeajuns pentru a asigura victoria României.

Selecţionerul Gabriel Manolache i-a folosit azi pe Ionuţ Rus – Alexandru Sabangeanu, Dariuş Ţiereanu, Ricardo Farcaş (C), Antonio Manolache – Adrian Lazăr, Radu Chiriac, Vladimir Screciu – Antonio Sefer (64 Otto Csegoldi), Alexandru Gologan (41 Alexandru Gârbiță, 79 Ovidiu Horșia), Cosmin Tucaliuc. Rezerve nefolosite au fost portarul Andrei Cristea şi jucătorii de câmp Raul Constantinescu, Darius Petruse şi Viorel Zbona.

Accidentat, Mihael Onişa nu a putut fi recuperat pentru meciul de azi şi nu a figurat pe foaia de joc, însă el ar putea fi folosit în meciurile cu Belgia (19 ianuarie, ora 14:30) și cu Grecia (21 ianuarie, ora 12:00).

În cealaltă grupă de la Aegean Cup se află Turcia, Ucraina, Cehia și Norvegia, ultimele două terminând la egalitate, scor 1-1, partida disputată în cursul acestei zile. Primele clasate în cele două grupe vor disputa, pe 23 ianuarie, finala mare a turneului, în timp ce selecționatele de pe locurile secunde își vor disputa, în aceeași zi, locul al treilea.

Reprezentativa juniorilor născuți în anul 2000 va debuta în calificările pentru Campionatul European sub 17 ani din 2017 în toamnă. În perioada 25-30 octombrie, în țară, vor întâlni Anglia, Austria și Azerbaijan în grupa de calificare la Turul de Elită. Merg mai departe în faza următoare primele două clasate din fiecare grupă, alături de cele mai bune 5 ocupante ale locurilor 3 din totalul de 13 grupe.