Reprezentativa juniorilor născuți în anul 2000 se pregătește în Turcia pentru participarea la primul turneu. Luni, jucătorii antrenați de Gabriel Manolache evoluează împotriva Statelor Unite ale Americii. 
 
În ciuda ploii puternice, duminică, ”tricolorii” au exersat finalizările și au pus accentul pe jocul ofensiv. Ei s-au adaptat la condițiile de vreme care, conform prognozei, ar putea fi întâlnite și luni, la primul meci de la Aegean Cup, programat la Kușadasi. 
 
Mihael Onișa, accidentat zilele trecute la gleză, nu a putut fi recuperat la timp pentru a evolua contra Statelor Unite ale Americii. Totuși, el ar putea reintra cu Belgia (19 ianuarie, ora 14:30) și cu Grecia (21 ianuarie, ora 12:00).
 
La Aegean Cup 2016, România face parte dintr-o grupă alături de SUA, Belgia și Grecia. În cealaltă grupă de la Aegean Cup se află Turcia, Cehia, Ucraina și Norvegia. Primele clasate în cele două grupe vor disputa, pe 23 ianuarie, finala mare a turneului, în timp ce selecționatele de pe locurile secunde își vor disputa, în aceeași zi, locul al treilea. 
 
Reprezentativa juniorilor născuți în anul 2000 va debuta în calificările pentru Campionatul European sub 17 ani din 2017 în toamnă. În perioada 25-30 octombrie, în țară, vor întâlni Anglia, Austria și Azerbaijan în grupa de calificare la Turul de Elită. Merg mai departe în faza următoare primele două clasate din fiecare grupă, alături de cele mai bune 5 ocupante ale locurilor 3 din totalul de 13 grupe.