Cu o zi înaintea debutului la Turneul de Dezvoltare, Adrian Boingiu declara că își dorește ca ”ungurii să se teamă de noi după meciul direct”, ținând cont că vecinii noștri vor fi adversarii ”tricolorilor” și în calificările pentru UEFA Under 17 Euro 2016 din toamnă, alături de Slovacia și Georgia. După 2-1 cu Bulgaria, 1-0 cu Moldova și după succesul categoric în fața Ungariei, scor 6-2, tehnicianul în vârstă de 58 de ani oferă concluziile sale, fiind, în același timp, cu gândul la debutul în preliminarii: ”La meciul oficial din toamnă nu poți ascunde, respectul viitorilor adversari trebuia câștigat încă de acum”
 
– Domnule Boingiu, ce concluzii ați tras la finalul Turneului UEFA de Dezvoltare?
– Am realizat că mai este încă foarte mult de lucru, mai avem de pus la punct chestiuni mici, dar importante, de esență. Și am rămas cu satisfacția că am câștigat câțiva jucători noi, care nu mai fuseseră la lot înaintea turneului în perspectiva realizării unui grup omogen.
 
”Respectul adversarilor din toamnă trebuia câștigat încă de acum”
 
– Înaintea competiției ați declarat că v-ați dori ca ungurii, viitorii adversari în calificările din toamnă, să se teamă de noi. Ați reușit după victoria cu 6-2?
– Asta mi-am dorit și cred că asta s-a și întâmplat. La următoarea întâlnire își vor lua măsuri de precauție în fața noastră. 
 
– Cum de, după două succese la limită, ați obținut acest rezultat? Care e secretul?
– Nu e prima oară când ni se întâmplă să ne regăsim atât de ușor după mai multe zile de pregătire împreună. În primele două jocuri am folosit formule diferite, pentru a respecta regulamentul competiției care impunea un număr de minute jucate de băieții din lot, dar în ultima zi am trimis cea mai bună echipă pe care am avut-o la dispoziție. Tocmai pentru ca ungurii să se teamă de noi! La meciul oficial nu te poți ascunde, respectul adversarilor trebuia câștigat încă de acum. Le mulțumesc colegilor mei din staff, fără de care nu am fi reușit o performanță atât de bună.
 
– În perioada 24-26 aprilie veți fi și dumneavoastră în Germania pentru selecția juniorilor din Benelux. Există vreun post deficitar pe care v-ați dori să îl acoperiți în urma acestei acțiuni?
– Mi-aș dori să descoperim jucători de valoare, indiferent de post. Dar recunosc că m-ar ajuta mult dacă aș găsi un jucător de bandă stângă, un fundaș stânga de mare valoare. Pe dreapta am mai multe variante. 
 
– La ce să ne așteptăm la calificările din toamnă?
– Vom fi patru echipe care se vor bate pe două locuri de calificare la Turul de Elită. Acolo nu va mai conta niciun rezultat obținut înainte, în meciuri amicale. Ungaria, un adversar incomod, va fi gazdă, dar nu trebuie să excludem Slovacia din lupta pentru calificare, o echipă care la un Turneu de Dezvoltare din acest an a bătut Elveția, 1-0, a remizat cu Anglia, 0-0, și a pierdut cu Franța, 0-1. Georgia este o echipă din fostul spațiu sovietic care oricând poate pune probleme.
 
– De ce realizare din timpul mandatului dumneavoastră la conducerea selecționatei sub 16 ani a României sunteți cel mai mulțumit?
– Satsifacția profesională este dată de rezultate și de descoperirea de noi jucători. Din momentul în care am devenit antrenorul echipei, care era una puternică, semn că predecesorul meu a lucrat bine, am reușit să aduc cinci sau șase jucători noi talentați, dintre care trei au confirmat și în viziunea celorlalți antrenori federali. 
 
– Ați format mai mulți jucători care, în timp, au făcut pasul către prima reprezentativă. Pe câți dintre cei din generația U16 îi vedeți la echipa națională în viitor?
– Cu o pregătire corespunzătoare la cluburi susținută de experiența internațională pe care o acumulează la naționalele de juniori, cred că șase sau șapte băieți din actualul grup se vor regăsi, în diverse perioade, la echipa națională de seniori a României.